Ранньостиглий сорт італійського походження, широко поширений у П'ємонті.
Дерево середньої сили росту, напіврозкидисте з гарною продуктивністю. Плоди круглі, а іноді трилопатеві, світлого кольору, середнього розміру, ядро кругле, середнього розміру (1.2 г), маса горіха 2.60 г.
Горіх має гарну форму (круглу), яка цінується в кондитерській промисловості, оскільки це зменшує можливість розриву горіха під час механічного очищення.
Калібр ядра становить близько 11-13 мм, і він є кращим для промисловості, порівняно з вищими калібрами в інших сортів (наприклад, Tonda Gentile Romana).
Оболонка горіха тонка, а перисперма має зменшену товщину: ці якості важливі для механічної обробки та врожайності. Ядро дуже добре піддається бланшування, має прекрасний смак і аромат, і тому має великий попит.
Врожайність: 2.0-2.5 тонн/га. Плоди дозрівають наприкінці серпня.
Запилювачі: Tonda Gentile Romana та Camponica.
Сорт має високий вихід ядра (45.5%), особливо для сприятливих років - до 50%.