+38 063 854 54 79
+38 066 690 77 00

Йошта

Йошта


Цена:
40 грн
Кількість:
   Купити
Наявність: 
В наявності

Кількість переглядів:1368
Опис: 

    Йошта - гібрид чорної смородини та аґрусу, це результат багаторічної роботи декількох поколінь селекціонерів, над схрещуванням чорної смородини і агрусу. Перші результати були ще в 1970-х роках в Німеччині. У наш час йошту вже багато хто вирощує на своїх ділянках і в Україні.   

     Йошта - багаторічний ягідний чагарник. Ягода зібрана в грона по 3 - 5 шт. (як смородина), до плодоніжки прикріплена міцно, чорного кольору з фіолетовим відтінком. На смак кисло солодка, з приємним мускатним присмаком, не обсипається. Урожайність велика, близько 10 кг. з куща. Дозріває з кінця червня, початок липня. Йошта може рости на одному місці  близько 30 років.  

     Кущі потужні, розлогі, швидко розростаються. Висота рослини приблизно 1,5 м., діаметр крони теж 1,5 - 2 м. На відміну від агрусу, йошта абсолютно не має шипів. Листя великі, темно - зеленого кольору, видом як у агрусу, але в 3 рази більше, без яскраво вираженого смородинового аромату. Восени лист обсипається пізно. Коренева система розростається на глибину 30 - 40 см. Рослина морозостійка, не хворіє, так як смородина або аґрус.  Стійка до почкового кліща, махровості, грибкових захворювань.  

     Висаджувати йошту потрібно на добре освітлених місцях, любить родючий, пухкий грунт. Для кращого запилення і зав'язування ягід, йошту садять біля смородини або агрусу. Так само її можна висаджувати просто в декоративних цілях або для живої із городі.. Крім того, окремі садівники використовують йошту як штамбовий підщепа для смородини і агрусу. Підгодовувати потрібно йошту тими ж добривами, що агрус і смородину. Плодоносити починає на 2 - 3 рік, як і смородина.   

     Корисні властивості ягоди:  

     Плоди йошти мають лікувальні властивості - їх застосовують при шлунково-кишкових захворюваннях, при застуді взимку, вони покращують кровообіг і сприяють виведенню з організму радіоактивних речовин і важких металів.     

    Ягода багата на вітаміни С, Р, і антоціани. Вітаміну С, в ягодах йошти в 4 рази більше ніж у чорної смородини. Її корисно вживати в свіжому вигляді, також дуже смачне варення, яке взимку теж можна додавати і в чай, ягоду можна заморожувати, консервувати, робити желе, морси, все що завгодно. Загалом, з неї можна приготувати все той же, що ми готуємо з смородини і агрусу. Просто йошту легше  вирощувати і доглядати, ніж смородину чи агрус.

 

Частный питомник
“КИЕВСАД”
Адрес
Київська обл., Баришівський р-н, с. Морозівка
Розробка сайту SiteStab