Категорія: | Дерево-Сад Яблуні |
Форма рослини: | Дерево |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 3-4 м |
Місяць дозрівання: | Яблуня "Глостер"- (зимовий) кінець вересня-початок жовтня. Яблуня "Флоріна"- (осінній) початок жовтня. |
Колір плодів: | Яблуня "Глостер"- темно-червоний. Яблуня "Флоріна"-червоний. |
Колір мʼякуші: | Яблуня "Глостер"- кремовий. Яблуня "Флоріна"-жовтий. |
Колір листя: | Яскраво-зелений |
Вага плодів: | Яблуня "Флоріна"- 110 - 150 г. |
Смак: | Яблуня "Глостер"- 165-200 г. Яблуня "Флоріна"- прісно-солодкий, кислинка виражена дуже слабо. |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | -28 °C |
Яблуня "Глостер" - це сорт німецької селекції, отриманий від схрещування сортів Річард Делішес та Глоккенапфель. Сорт Глостер добре пристосований до умов вирощування в Україні. Плоди досить великі, масою 165-200 г округло-конічні, темно-червона, шкірка блискуча, міцна. М'якуш кремовий, соковитий, кисло-солодкий. Знімати яблука з дерева рекомендується наприкінці вересня – на початку жовтня. Найкращих смакових якостей, плоди досягають до кінця грудня, зберігаються у прохолодному приміщенні до квітня. Дерево росте швидко, крона пірамідальна чи овальна, густа. Рекомендується своєчасне обрізування. має високу зимостійкість. Стійкість до борошнистої роси висока, до парші – середня.
Яблуня "Флоріна". Дерева яблуні Флоріна середньорослі, зростають до 3-х метрів. Крона має широкоокруглу форму і досить сильно загущена, міцні скелетні гілки, що відходять від ствола під кутом 45 - 80 градусів, кінцями спрямовані вгору. Основне забарвлення яблук світло-жовтого кольору, покривне забарвлення виражене практично на всій поверхні у вигляді густого або розмито-смугастого, яскраво-червоного рум'янцю з сизуватим нальотом. На шкірці яблука помітні у великій кількості підшкірні цятки, середні за розміром, білуватого відтінку. Сама шкірка досить щільна та еластична, середньої товщини, суха. М'якуш плодів ніжний і дуже соковитий, з дивовижним ароматом, хрустка, світло-жовтуватого кольору, середньої щільності. Вага плодів 110 - 150 г. Загалом смак яблук досить цікавий і приємний: прісновато-солодкий, кислинка виражена дуже слабо. До кінця зберігання плоди набувають насиченого смаку і аромату стиглої дині. Період знімної зрілості плодів початок жовтня, період споживчої зрілості починається із січня. Яблука добре переносять транспортування, без пошкоджень, зберігаючи апетитний зовнішній вигляд. Показники зимостійкості та посухостійкості сорту середні, цілком достатні для помірного клімату.