Категорія: | Слива |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Бажано запилювач |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Висота дорослої рослини: | 3,5-4,5 м. |
Місяць дозрівання: | 2-3 декада липня. |
Термін дозрівання: | Ранній |
Колір плодів: | жовто-зелений, з червоним рум’янцем має сизий восковий наліт. |
Колір мʼякуші: | насиченого жовтий. |
Щільність плодів: | щільні. |
Кісточка: | Відокремлюється добре |
Розмір плодів: | великі. |
Вага плодів: | 40-60 г. |
Смак: | ніжного кисло-солодкий. |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | - 27 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Характеристика: | висота дерева складає 3,5-4,5 метри. Імунний до основних захворювань.Плоди круглої форми, в середньому формуються вагою 40-60 г. Ранні терміни дозрівання. |
Слива Персикова старовинний сорт раннього терміну дозрівання, французької селекції.
Максимальна висота дерева складає: 3,5-4,5 метри.
Крона кругла, розгалужена, середньої густоти.
Вступає у плодоношення: на 3-4 рік, високо урожайний сорт близько 50 кг. з одного дерева.
Термін достигання: ІІ-ІІІ декада липня.
Морозостійкість: висока
Стійкість до хвороб: імунний до основних захворювань.
Плоди круглої форми, в середньому формуються вагою 40-60 г. Основний колір шкірки – жовто-зелений, з червоним рум’янцем має сизий восковий наліт. М’якоть насиченого жовтого забарвлення соковита, щільна, ніжного кисло-солодкого смаку, з персиковим ароматом. Кісточка маленька, легко відділяється від м’якоті. Плоди не обсипаються.
Транспортабельність: висока.
Слива Персикова цінується за привабливі одномірні плоди, чудові смакові якості з персиковим ароматом, стабільну високу урожайність, ранні терміни дозрівання, високу транспортабельність. Плоди споживаються у свіжому вигляді, використовуються на варення, джеми.