Категорія: | Яблуня |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Потребує запилювача |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 3-4 м |
Місяць дозрівання: | Початок жовтня |
Термін дозрівання: | Зимовий |
Колір плодів: | Зелено-жовтий, з буро-червоним рум'янцем |
Колір мʼякуші: | Зеленувато-білий |
Щільність плодів: | Дуже щільне |
Вага плодів: | 150 – 220 г |
Смак: | Кисло-солодкий |
Перші плоди: | 1-2 рік |
Морозостійкість: | -25 С °C |
Знімна зрілість настає на початку жовтня. Період зберігання тривалий. У холодильнику - 7-8 місяців. При цьому смакові якості зберігаються і поліпшуються.
Яблуня Еліза - в Європі Еліза вважається одним із елітних сортів яблуні. Дерева Елізи мають чудовий зовнішній вигляд, а плоди – неперевершені смакові якості. Морозостійка Еліза відрізняється скороплідністю (плодоносити починає рано), високою, до того ж регулярною, врожайністю, стійкістю до бактеріальних опіків, борошнистой роси та парші. Ці дерева добре переносять транспортацію. Зелено-жовтуваті, покриті розмитим рум'янцем плоди цього сорту сягають чималого розміру: вага яблука складає 150 – 220 г. Шкірка яблук має середню товщину, дуже щільна та гладенька. Пухка та соковита м’якоть має солодкий смак з приємною кислинкою. Це сорт зимового достигання, тож яблука достигають у жовтні, тримаються на гілках до грудня, а в холодильнику можуть зберігатися ще протягом 7-8 місяців без псування смаку. Саме дерево – середньоросле, сягає 3- 4 метрів у висоту. Утворює крону з пониклими гілками на зразок шовковиці або плакучої японської софори. Особливий ефект яблуня справляє навесні, коли вкривається безліччю гарних яскраво-рожевих квітів.