Категорія: | Яблуня |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Бажано запилювач |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 3-3,5 м |
Місяць дозрівання: | Кінець вересня - початок жовтня. |
Термін дозрівання: | Пізньо-осінній |
Колір плодів: | Червоний |
Колір мʼякуші: | Світло-кремовий |
Вага плодів: | 180 - 250 г |
Смак: | Солодкий з легкою кислинкою |
Перші плоди: | 1-2 рік |
Морозостійкість: | - 25 С °C |
Знімна зрілість настає в кінці вересня, споживча - в грудні. За умови зберігання в холодильнику урожай можна зберегти до березня-квітня, а в спеціальних сховищах - яблука зберігаються до 9-10 місяців.
Яблуня Ред Чіф (Red Chief) -пізньозимовий сорт яблуні. Відноситься до сімейства Делішес (клон популярного в недалекому минулому американського сорту Ред Делішес, отриманий імовірно в 1914 році). Сорт скороплідний .Плодоношення починається на 3-й рік. Дерево середньоросле, висотою 3-3,5 м, з компактною кроною, що дає можливість більш ущільненої посадки цього сорту. Яблуні сорту Ред Чіф формують високий і дуже якісний урожай, який довго зберігається і відповідає високим вимогам до смакових і зовнішних показників. Плоди дуже великі, масою 180 - 250 г, довгасто-конічні, червоні, мають п'ять горбиків на вершині . М'якоть світла-кремова, з зеленим відтінком, соковита, щільна, солодка з винним ароматом. Поверхня плодів покрита досить густим і напівпрозорим восковим нальотом. Знімна зрілість настає в кінці вересня, споживча - в грудні. Яблука чудово зберігаються до весни без використання спеціального обладнання, а при дотриманні умов зберігання плоди можуть зберігати якісні показники і смак протягом восьми місяців. Сорт невимогливий до грунтово-кліматичних умов. Крупноплідність, транспортабельність, лежкість, відмінні товарні та смакові якості плодів зробили сорт Ред Чіф дуже популярним серед садівників. Сорт має середню стійкість до парші, підвищену стійкість до борошнистої роси і бактеріального опіку. Плоди транспортабельні, сорт зимостійкий. Яблука вживаються, в основному, свіжому вигляді і для десертів.
Рекомендовані запилювачі: яблуня Глостер, яблуня Джонатан, Фуджі, Ред Делішес, яблуня Жеромін, яблуня Ред Кап, яблуня Байя Маріса.