Яблуня "Ред Чіф"

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 1- 2 роки : 120 - 170 см
Розмножено: Прищеплено
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: Яблуня
Форма рослини: Дерево
Запилення: Бажано запилювач
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце/Напівтінь
Інтервал посадки: 3-4 м
Висота дорослої рослини: 3-3,5 м
Місяць дозрівання: Кінець вересня - початок жовтня.
Термін дозрівання: Пізньо-осінній
Колір плодів: Червоний
Колір мʼякуші: Світло-кремовий
Вага плодів: 180 - 250 г
Смак: Солодкий з легкою кислинкою
Перші плоди: 1-2 рік
Морозостійкість: - 25 С °C
Опис

Знімна зрілість настає в кінці вересня, споживча - в грудні. За умови зберігання в холодильнику урожай можна зберегти до березня-квітня, а в спеціальних сховищах - яблука зберігаються до 9-10 місяців.

Яблуня Ред Чіф (Red Chief) -пізньозимовий сорт яблуні. Відноситься до сімейства Делішес (клон популярного в недалекому минулому американського сорту Ред Делішес, отриманий імовірно в 1914 році). Сорт скороплідний .Плодоношення починається на 3-й рік. Дерево середньоросле, висотою 3-3,5 м, з компактною кроною, що дає можливість більш ущільненої посадки цього сорту. Яблуні сорту Ред Чіф формують високий і дуже якісний урожай, який довго зберігається і відповідає високим вимогам до смакових і зовнішних показників. Плоди дуже великі, масою 180 - 250 г, довгасто-конічні, червоні, мають п'ять горбиків на вершині . М'якоть світла-кремова, з зеленим відтінком, соковита, щільна, солодка з винним ароматом. Поверхня плодів покрита досить густим і напівпрозорим восковим нальотом. Знімна зрілість настає в кінці вересня, споживча - в грудні. Яблука чудово зберігаються до весни без використання спеціального обладнання, а при дотриманні умов зберігання плоди можуть зберігати якісні показники і смак протягом восьми місяців. Сорт невимогливий до грунтово-кліматичних умов. Крупноплідність, транспортабельність, лежкість, відмінні товарні та смакові якості плодів зробили сорт Ред Чіф дуже популярним серед садівників. Сорт має середню стійкість до парші, підвищену стійкість до борошнистої роси і бактеріального опіку. Плоди транспортабельні, сорт зимостійкий. Яблука вживаються, в основному, свіжому вигляді і для десертів.

Рекомендовані запилювачі: яблуня Глостер, яблуня Джонатан, Фуджі, Ред Делішес, яблуня Жеромін, яблуня Ред Кап, яблуня Байя Маріса.