Категорія: | Столові сорти Винограду |
Форма рослини: | Ліана |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 1,5-2,5 м |
Висота дорослої рослини: | 2-5 м |
Стебло: | Дерев'янисте, витке |
Місяць дозрівання: | Липень |
Термін дозрівання: | Дуже ранній |
Колір плодів: | Рожевий, світло-жовтий |
Врожайність: | 15-20 кг |
Вага плодів: | 13-15 г |
Смак: | Солодкий, ніжний, мускатний |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | -21 °C |
Укриття на зиму: | Бажано постійно |
Виноград Лівія – столовий сорт винограду виведений шляхом схрещування сортів Аркадія та Фламінго. Лівія – високоврожайний сорт винограду раннього терміну дозрівання (105 – 110 днів). Кущ сильно-рослий має потужний стовбур. У суцвіттях добре розвинені маточки та тичинки. Молодий втеча світло-коричневого кольору з п'ятилопатевим листям. Перший урожай можна одержати на третій рік після посадки. Грона Лівії великі, середньою масою 800-1200 г, завдовжки 30-35 см.
Ягоди сферичної форми, діаметр їх становить 2,8 см, вага – 13 -15 г. Шкірка винограду дуже ніжна, є приємний мускатний аромат. Виноград Лівія може зберігатися близько місяця, при цьому не втрачати форму та аромат. Стійкість до захворювань висока. Морозостійкість до -21°С. Виноград Лівія для центральної та північної частини України покривна на зиму. Кореневласні саджанці винограду.