Категорія: | Дерево-Сад Персика |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 4-5 м |
Місяць дозрівання: | Персик "Топ Світ Т-5"-(пізній) III декада серпня – I декада вересня. Абрикос "Поліський великоплідний"-(середній) ІІ декада липня |
Колір плодів: | Персик "Топ Світ Т-5"- яскраво-помаранчевий, майже повністю вкриті бордово-червоним рум’янцем. Абрикос "Поліський великоплідний"-Помаранчевий з легким рум'янцем |
Колір мʼякуші: | Персик "Топ Світ Т-5"-яскраво-помаранчевий. Абрикос "Поліський великоплідний"- золотисто-жовтогарячий |
Колір листя: | Яскраво-зелений |
Вага плодів: | Персик "Топ Світ Т-5"-180-350 г. Абрикос "Поліський великоплідний"- 55 г |
Смак: | Персик "Топ Світ Т-5"- солодкий з кислинкою. Абрикос "Поліський великоплідний"-кисло-солодкий |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | - 25 °C |
Персик "Топ Світ Т-5". Новий пізній сорт персика з твердою, щільною м’якоттю. Селекція з відомої канадської серії персиків Твард Тардив.
ПЛОДИ: Крупноплідний сорт вагою 180-350 г, м’якоть яскраво-помаранчева, ароматна, дуже щільна, соковита, волокниста, солодка з кислинкою, має високі смакові якості. Кісточка відділяється повністю. Плоди без опушення, округлі, яскраво-помаранчеві, майже повністю вкриті бордово-червоним рум’янцем, дуже красиві. Транспортабельність висока.
ЧАС ПЛОДОНОШЕННЯ: III декада серпня – I декада вересня
ПЕРЕВАГИ СОРТУ: Морозостійкий, високі смакові якості, транспортабельність, стійкий до кучерявості листя і мучнистої роси, практично відсутнє опушення, крупноплідний, врожайний, товарний.
Абрикос "Поліський великоплідний". Плоди великі - середня маса 55 г округло-овальної форми, злегка здавлені з боків. Вершина плоду вдавлена, черевний шов неглибокий, шкірка.
помаранчева, з легким рум'янцем. М'якуш золотисто-жовтогарячий, ніжний, гарного кисло-солодкого смаку. Кісточка дрібна (3 г), овальна, добре відокремлюється від м'якоті. Термін дозрівання середній, що на Київщині припадає на ІІ декаду липня, на 10—12 днів раніше від Краснощокого. Плоди придатні для споживання свіжими та переробки. Позитивні якості: висока зимостійкість дерев, великі плоди.