Категорія: | Мигдаль |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Потребує запилювача |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | до 4 м |
Наявність колючок: | Відсутні |
Місяць дозрівання: | Кінець вересня-початок жовтня |
Термін дозрівання: | Середній |
Колір плодів: | Світло-коричневий |
Колір мʼякуші: | Молочний |
Щільність плодів: | Щільний |
Вага плодів: | 4-6 г |
Смак: | Солодкий, маслянистий, приємний |
Перші плоди: | 3-4 рік |
Морозостійкість: | -25 °C |
Укриття на зиму: | Перші 1-2 роки |
Особливості: | Для додаткових запилювачів рекомендуються сорти: "Антик", "Форос", "Нонпарель" |
Мигдаль Делон - сорт, що характеризується високою якістю плодів. Відповідає світовим стандартам. Вирощується в якості основного промислового сорту в Європі. Вступає в плодоносіння на 3 рік після посадки. Легко піддається формуванню. Не вражається хворобами. Дерево заввишки до 3,5-4 м. Крона округла. Кінці гілок трохи звисають. Листя темно-зелене, довгасте. Цвітіння пізніше. Плоди великі - 4-6 г. Шкаралупа світла, легко відокремлювана. Ядро світло-коричневе, солодке, має високі товарні якості. Його вихід складає 56%. Дозрівання доводиться на кінець вересня - початок жовтня.
Новий сорт мигдалю Делон виведений селекціонерами Нікітського ботанічного саду. Головне цінність мигдалю Делон - пізній термін цвітіння зацвітає в квітні, що робить сорт перспективним для посадки в умовах усієї України. Врожайність близько 13 центнерів з гектара, плодоношення Горіхи містять велику кількість повноцінних білків, жирів і біологічно активних речовин, рекомендовані до широкого використання в дієтичному харчуванні, кондитерській і парфумерній промисловості. Сорт з високою стійкістю квіткових бруньок до зимових морозів!ння регулярне.