Мигдаль "Десертний"

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 1-2 роки: 150-180 см
Розмножено:
150 грн - вирощено з кісточки
250 грн - щеплено
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: Мигдаль
Форма рослини: Дерево
Запилення: Потребує запилювача
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце/Напівтінь
Інтервал посадки: 3-4 м
Висота дорослої рослини: 4,5 м
Наявність колючок: Відсутні
Місяць дозрівання: Початок вересня
Термін дозрівання: Ранній
Колір плодів: Світло-коричневий
Колір мʼякуші: Молочний
Щільність плодів: Щільний
Вага плодів: 3 г
Смак: Десертний, маслянистий, солодкий
Перші плоди: 3-4 рік
Морозостійкість: -26 °C
Укриття на зиму: Перші 1-2 роки
Особливості: Найкращі запилювачі сорту: Приморський, Прибережний, Антик, Форос
Опис

Мигдаль Десертний — сорт поширений в Україні, що славиться рясним врожаєм солодких горіхів. Великі плоди вагою до 3 грам дозрівають рано — на початку вересня. Тонка шкаралупа легко знімається навіть руками, тому часто вирощують в комерційних цілях. Зберігається до трьох років, не втрачаючи своїх смакових якостей. Урожайність однієї дорослої рослини — більше 10 кілограмів.

Дерево з компактною кроною сягає в висоту 4,5 метрів. Для збільшення плодоносності необхідно регулярно обрізати гілки. Полив проводять нечасто - 5-6 разів за літо. Саджанці мигдалю Десертного невибагливі - добре приживаються на піщаних і суглинкових грунтах, гірше розвиваються якщо грунт відрізняється високою кислотністю або містить вапно. При посадці важливо не забувати про створення дренажу, мульчування і періодичної підгодівлі органічними добривами.