Категорія: | Мигдаль |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Потребує запилювача |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 4,5 м |
Наявність колючок: | Відсутні |
Місяць дозрівання: | Початок вересня |
Термін дозрівання: | Ранній |
Колір плодів: | Світло-коричневий |
Колір мʼякуші: | Молочний |
Щільність плодів: | Щільний |
Вага плодів: | 3 г |
Смак: | Десертний, маслянистий, солодкий |
Перші плоди: | 3-4 рік |
Морозостійкість: | -26 °C |
Укриття на зиму: | Перші 1-2 роки |
Особливості: | Найкращі запилювачі сорту: Приморський, Прибережний, Антик, Форос |
Мигдаль Десертний — сорт поширений в Україні, що славиться рясним врожаєм солодких горіхів. Великі плоди вагою до 3 грам дозрівають рано — на початку вересня. Тонка шкаралупа легко знімається навіть руками, тому часто вирощують в комерційних цілях. Зберігається до трьох років, не втрачаючи своїх смакових якостей. Урожайність однієї дорослої рослини — більше 10 кілограмів.
Дерево з компактною кроною сягає в висоту 4,5 метрів. Для збільшення плодоносності необхідно регулярно обрізати гілки. Полив проводять нечасто - 5-6 разів за літо. Саджанці мигдалю Десертного невибагливі - добре приживаються на піщаних і суглинкових грунтах, гірше розвиваються якщо грунт відрізняється високою кислотністю або містить вапно. При посадці важливо не забувати про створення дренажу, мульчування і періодичної підгодівлі органічними добривами.