Категорія: | Мигдаль |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Потребує запилювача |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | до 4 м |
Наявність колючок: | Відсутні |
Місяць дозрівання: | Початок вересня |
Термін дозрівання: | Ранній |
Колір плодів: | Світло-коричневий |
Колір мʼякуші: | Молочний |
Щільність плодів: | Щільний |
Вага плодів: | 4-6 г |
Смак: | Маслянистий, солодкий, приємний |
Перші плоди: | 3-4 рік |
Морозостійкість: | -25 °C |
Укриття на зиму: | Перші 1-2 роки |
Мигдаль Форос - один із найбільш урожайних сортів, відмінно зарекомендував себе у південних регіонах України.
Мигдаль середньо - раннього терміну дозрівання, дозріває на початку вересня. Дерево середніх розмірів, висотою до 3,5 метрів, крона середньо загущена.Плоди у Фороса великі, подовженої форми, світло - коричневої забарвлення, вагою 4-6 г. Ядро високих смакових і товарних характеристик. Шкаралупа тонка, знімається руками. Вихід ядра - 48%. Мигдаль починає давати плоди з чотирьох років. Повне плодоношення наступає на десятий дванадцятий рік, і плодоносить дерево від 30 до 50 років. При хорошому догляді мигдальне дерево може рости у вашому саду від 50 до 80 років.
Мигдаль - рослина, що вимагає перехресного запилення, і для того, щоб він почав давати плоди, в безпосередній близькості від нього має рости ще не менше трьох мигдальних сортів - запилювачів, термін цвітіння яких збігається. Крім чудово смачних плодів, цінність мигдалю представляють його декоративні якості. Мигдаль - прекрасний медонос, виділяє під час цвітіння чарівний аромат.
Зимостійкість середня, стійкість до хвороб висока. Морозостійкість до - 25 С. Рекомендуємо посадку на сонячних, південних ділянках, саджанці воліють місця захищені від протягів. Найкращий ґрунт для мигдалю - водно - і повітропроникні чорноземи, піщані або суглинні ґрунти з високим вмістом вапна - оптимальний pH 7,7. Кислі, хлористі або засолені ґрунти для вирощування мигдалю непридатні, так само, як і ділянки з високим стоянням ґрунтових вод.