Категорія: | Абрикос |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 5-6 м |
Місяць дозрівання: | Середина липня |
Термін дозрівання: | Середній |
Колір плодів: | Жовто-оранжевий з яскраво-малиновим рум'янцем |
Колір мʼякуші: | Помаранчевий |
Кісточка: | Відокремлюється погано |
Вага плодів: | 60 г - 80 г |
Смак: | Солодкий |
Перші плоди: | 2 рік |
Морозостійкість: | - 25 °C |
Абрикос "Кіото"- сорт середнього терміну дозрівання французької селекції (отриманий на дослідній станції Escande E.A.R.L., Франція). Абрикос Кіото - новинка в Україні. Дерево середньоросле, формує розкидисту, широку крону.
Початок плодоношення: 3-4 рік. Термін дозрівання: середина липня. Урожайність: висока, щорічна, стабільна. Забарвлення: жовто-оранжевий з яскраво-малиновим рум'янцем. Опис плодів: плоди одномірні, середня маса 60 г - 80 г, округло-овальні, плескаті з боків, жовто-оранжеві, вкриті яскраво-малиновим рум'янцем. Шкірка дуже щільна, солодка. М'якоть соковита, слабо волокниста, помаранчева, солодка, ароматна, тане, з високим вмістом цукру. Смакові якості вважаються кращими серед інших сортів абрикосів. Кісточка важко відділяється від м'якоті. Плоди після повного дозрівання не обсипаються, добре тримаються на дереві до 10 днів.
Особливості: сорт стійкий до грибкових хвороб, а також зимостійкий. Самоплідний, запилювачів не потребує. Вимагає обов'язко проріджування зав'язей або плодів. Сорт стійкий до розтріскування, навіть після сильних дощів. Товарність плодів висока. Комерційний сорт (улюблений сорт фермерів). Транспортабельність плодів висока.