Категорія: | Алича |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Бажано запилювач |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 4-5 м |
Місяць дозрівання: | Кінець липня – початок серпня |
Термін дозрівання: | Середній |
Колір плодів: | Оливково-зелений з бордовими плямами |
Колір мʼякуші: | Насичено-червоний |
Кісточка: | Відокремлюється добре |
Вага плодів: | 60 – 80 г |
Смак: | Солодкий |
Перші плоди: | 1-2 рік |
Морозостійкість: | - 27 С °C |
Особливості: | Слива+абрикос+алича |
Гібрид "Флевор Супреме" - алича (диплоїдна слива), різновид гібридів під назвою "плуот" (плуот сливи + абрикос). Вважається одним з кращих серед плуотів.
Гібридний сорт середнього терміну дозрівання американської селекції виник від схрещування абрикоса (Prunus Armeniaca) та аличі (Prunus cerasifera). Плуоти (plouts) – складні гібриди між японською сливою (Prunus mume), китайською сливою (Prunus salicina) та абрикосом (Prunus armeniaca). Гібрид сливи та абрикоса Флавор Супреме – це перший плуот, виведений засновником компанії Зайгер Генетікс (Zaiger Genetics) – Флойдом Зайгер у 1988 році.
Сорт був настільки вдалим, що компанія розпочала окремий напрямок селекційної роботи з дослідження та виведення плуотів. Дослівно назва сорту гібридного абрикосу Flavor Supreme перекладається з англійської як "вищий смак". Сорт характеризується високою зимостійкістю та високою стійкістю до хвороб плодових дерев та шкідників, високою інтенсивністю росту. Форма крони компактна округла.
Переваги сорту: незвичайний вигляд, раннє плодоношення (починає плодоносити через два роки після посадки), високі смакові характеристики плодів.
Плоди середнього розміру, а саме 60 – 80 грамів, з незвичайним насиченим солодким смаком без сливової терпкості. Місткість цукру 17 – 19 градусів за шкалою Брікса. М'якуш яскравого насиченого червоного відтінку, середньої щільності, дуже соковита, ніжна, тануча в роті, солодка, ароматна. Колір плодів гібриду "Flavor Supreme" оливково-зелений із бордовими плямами. Плоди округлої форми, без опушення. Шкірка плодів тонка, в міру еластична. Кісточка від м'якоті відокремлюється.
Термін дозрівання: кінець липня – початок серпня. Товарність плодів гібридного абрикосу Флавор Супреме висока, тому що плоди не схожі ні на сливи, ні на абрикоси, вони обов'язково привертають погляд покупців своїм незвичним виглядом. Показники транспортабельності середні, термін зберігання у холодильнику - 2 тижні.
Рекомендовані запилювачі: плуот Даппл Данді, плуот Флавор Квін, плуот Бірікокколо гігант ді Будріо, а також диплоїдні сливи з однаковим періодом цвітіння, наприклад, зливу Блек Амбер, зливу Блек Сплендер.