Категорія: | Азіміна |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Потребує запилювача |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | до 5 м |
Наявність колючок: | Відсутні |
Місяць дозрівання: | Жовтень |
Термін дозрівання: | Середньопізній |
Колір плодів: | Світло-зелений, жовтий |
Колір мʼякуші: | Жовто-помаранчевий |
Щільність плодів: | Плотна |
Кісточка: | Відокремлюється добре |
Вага плодів: | 180-300 г |
Смак: | Насичений, солодкий, м'ясистий |
Перші плоди: | 3-4 рік |
Морозостійкість: | -25 °C |
Укриття на зиму: | Перші 2-3 роки |
Особливості: | Саджанці азіміни сортові, прищеплені, з розплідника Італії. Інформацію, щодо висоти саджанців уточнюйте індивідуально |
Відібраний Р. Нілом Петерсоном з розсади на експериментальній фермі Бленді у Вірджинії та фаворит Ніла Петерсона, згідно з його записом в Інтернеті. Запатентовано 2004 р. Фрукт має мало насіння, дуже м’ясистий, середньо-жовта м’якоть, товста шкірка. Цей сорт менш крихкий, ніж більшість, з невеликою кількістю насіння (приблизно 4% ваги).
Середньо-пізній період дозрівання. Великі розміри плодів, в середньому 180-300 г, біля 40 плодів на дереві. М'якоть щільна і гладка, смак дуже солодкий і насичений, занадто насичений для деяких смаків. Добре транспортується. Листя злегка зморщені, добре реагує на обрізку.
Саджанці азіміни сортові, прищеплені, з розплідника Італії. Інформацію, щодо висоти саджанців уточнюйте індивідуально.
Щеплені сорти азіміни зберігають сортність - 100%. Вирощені з насіння, зберігають сортність - 60%.