Опис сорту
Категорія: | Черешня |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Бажано запилювач |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Висота дорослої рослини: | 3-6 м. |
Місяць дозрівання: | кінець травня-початок червня. |
Термін дозрівання: | Ранній |
Колір плодів: | темно-червоний, практично чорний колір. |
Колір мʼякуші: | червоний. |
Щільність плодів: | щільні. |
Розмір плодів: | великі. |
Вага плодів: | 8-11 г. |
Смак: | освіжаючий. |
Перші плоди: | 3-4 рік |
Морозостійкість: | - 25 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Характеристика: | плоди дозрівають наприкінці травня - на початку червня, виділяються яскравим освіжаюче-солодким смаком і приємним ароматом. Висота 3-6 м, розлога крона. Маса плоду-костянки 8-11 г, розмір близько 28 мм. Урожайність 25-60 кг. |
Опис
Соковита рання черешня Ерлі Лорі стане улюбленим деревом дітлахів та дорослих. Плоди дозрівають наприкінці травня - на початку червня, виділяються яскравим освіжаюче-солодким смаком та приємним ароматом. Сорт французької селекції відкриє сезон плодово-ягідних культур. Виведений на основі Старкінг Харді Гіант та Бурлат. Плоди великі для раннього сорту, збирання можна розтягнути на 10 днів, насолоджуючись щільною м'якоттю і заготовляючи компоти, пастилу, випікаючи пироги. Розлоге дерево із зеленим листям чудово виглядає в саду, зимує в Україні без укриття.Посадка пройде успішно, плодоношення розпочнеться на 3-5 рік.
Опис сорту Черешня Ерлі Лорі:
- висота 3-6 м, розлога крона;
- маса плода-кістянки 8-11 г, розмір близько 28 мм;
- урожайність 25-60 кг;
- смак черешні освіжаючий;
- дозрівання з 26 травня до 10 червня;
- запилювачі будь-які ранньоквітучі;
- місце підбирають сонячне;
- зимує у 4-9 зонах, витримуючи до -15-25 C;
- хворобостійкість висока;
- підходить для реалізації, перероблення;
- лежкість до одного місяця;
- добре витримує транспортування (щільна м'якоть);
- висаджують за схемою 4 на 4 м або 3 на 5 м поживний субстрат;
- обрізка обов'язкова.
Посадка черешні Early Lory восени та весняна обрізка
В умовах України черешню висаджують навесні чи восени. Яму готують до прибуття саджанця. Засипають дренажем і роблять пагорб із чорнозему або суглинку. Коріння після розпакування оглядають, обробляють стимулятором росту або занурюють у глиняну бовтанку. Перші п'ять років обрізкою формують крону.