Опис сорту
Категорія: | Хурма |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | до 4 м |
Наявність колючок: | Відсутні |
Місяць дозрівання: | Жовтень-листопад |
Термін дозрівання: | Пізній |
Колір плодів: | Помаранчево-червоний |
Колір мʼякуші: | Помаранчевий |
Щільність плодів: | Щільний |
Вага плодів: | 240 г |
Смак: | Солодкий, ароматний, з легкою терпкістю |
Перші плоди: | 3-4 рік |
Морозостійкість: | -24 °C |
Укриття на зиму: | Перші 2-3 роки |
Опис
Хурма Гора Говерла – один з кращих великоплідних сортів для вирощування в Україні. Дерево заввишки до 4 м з округлою кроною діаметром до 3 м. У плодоношення вступає з 3 – 4-х річного віку.
Плоди округло-плоскі, великі, вагою до 240 г. яскрава Шкірка оранжево-червона з восковим нальотом. М'якоть тверда, помаранчева, терпка. При повному дозріванні солодка, з легкою терпкістю і приємним ароматом. Смакові якості чудові. Дозрівання плодів відбувається наприкінці жовтня. Плоди зберігаються до лютого.
Сорт стійкий до хвороб. Морозостійкість до -24 °С. Саджанці до 4-х річного віку рекомендується на зиму вкривати. Висаджувати хурму слід на сонячних, захищених від вітру місцях.