Категорія: | Кизил |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Потребує запилювача |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 3-4 м |
Місяць дозрівання: | Кінець серпня |
Термін дозрівання: | Середньопізній |
Колір плодів: | Чорно-червоний |
Колір мʼякуші: | Червоний |
Кісточка: | Відокремлюється слабо |
Вага плодів: | 8,5-9,5 г |
Смак: | Кисло-солодкий |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | - 27 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Кизил "Володимирський" - це сорт середньопізнього терміну дозрівання, отриманий від схрещування раніше відселекціонованих форм 9-15-1 і 6-3-9, один з найбільш великоплідних, дуже врожайних сортів. Плоди кизилу Володимирський великі, дуже привабливі, одномірні, вагою 8,5-9,5 г, блискучі, червоні, чорно-червоні, в кінці дозрівання - чорні, овально-циліндричні,трохи приплюснуті з двох сторін. М'якоть соковита, щільна, смак кисло-солодкий. Дозріває з 15-20 серпня до 1 вересня. Міцність прикріплення плодів дуже хороша. Плоди дозрівають рівномірно, дуже добре прикріплені і після дозрівання довго залишаються на дереві. Урожай з 15-річного дерева 30-35 кг, з 30-річного - 80 кг. Придатні для споживання в свіжому вигляді, заморозки, а також для різних видів технічної переробки (соки, вино, желе, повидло). Ягоди мають високу транспортабельність. Сорт Володимирський зимостійкий, досить посухостійкий, плодоносить щорічно, рясно і рівномірно.