Категорія: | Кизил |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Потребує запилювача |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 3-4 м |
Місяць дозрівання: | Середина серпня-середина вересня |
Термін дозрівання: | Середньопізній |
Колір плодів: | Бурштиново - жовтий, дозрілі - прозорий |
Колір мʼякуші: | Кремово-білий |
Колір листя: | Темно-зелений |
Щільність плодів: | Щільне |
Кісточка: | Відокремлюється слабо |
Вага плодів: | 3-4 г |
Смак: | Солодко-кислий, дозрілі плоди дуже солодк |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | - 27 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Кизил "Янтарний". Середньо - пізній термін дозрівання, з середини серпня - до середини вересня. Дуже урожайний: 22 літніх рослини дають 50-60 кг плодів. Плодоносіння щорічне. Середня маса плоду 3,2-3,5 г. максимальна 3,8-4 г. Форма бочоночна, овально-циліндрична. Довжина плодоніжки 13-15 мм. Плоди бурштиново - жовті, дозрілі - прозорі, дуже красиві, добре видно кісточка, плоди здаються загорілими. Смак солодко-кислий, дозрілі плоди дуже солодкі. Шкірка тонка, але щільна. Дозрілі плоди обсипаються з дерева. Знімати їх потрібно за наскільки днів до повного дозрівання. Вони добре дозрівають при зберіганні упродовж 3-4 днів.
Дозрілі плоди дуже смачні свіжими, усі продукти переробки виділяються дивовижними якостями (особливо оригінальні за кольором і смаку сире желе з перетертих з цукром плодів.