Яблуня "Аскольда"

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 1-2 роки : 120 - 170 см
Розмножено: Прищеплено
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: Яблуня
Форма рослини: Дерево
Запилення: Бажано запилювач
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце/Напівтінь
Інтервал посадки: 3-4 м
Висота дорослої рослини: 2,5 - 3,0
Місяць дозрівання: Кінець вересня-початок жовтня
Термін дозрівання: Пізньо-зимовий
Колір плодів: Темно-жовтий з малиновим покриттям
Колір мʼякуші: Кремовий
Щільність плодів: Щільне
Вага плодів: 200г.
Смак: Соковитий, кисло-солодкий
Перші плоди: 2-3 рік
Морозостійкість: - 27 °C
Опис

 Знімна зрілість настає в кінці вересня – на початку жовтня. Період споживання – з листопада по квітень. У холодильнику плоди зберігаються до травня.

Характеристики саджанця

  • Вік саджанця: однорічний
  • Термін дозрівання: пізньозимовий
  • Маса плодів: 200г 
  • Колір плоду: темно-жовта з малиновим покриттям
  • Смак: м'якоть кремова, дрібнозерниста, соковита, кисло-солодкого смаку

Опис сорту

Яблуня "Аскольда" - це зимовий сорт, пізнього терміну дозрівання. Сорт розроблений українським селекціонером Копанем В. П. Дерево у цієї яблуні має дуже рідкісну зворотно пірамідальну форму крони, яка повинна формуватися професійним садівником. Культура в період розвитку може вражатися таким захворюванням як борошниста роса, проте вона має досить високу стійкість до парші. Рослина може перевантажуватися врожаєм у період плодоношення. Щоб цього не сталося потрібно обривати зайві зав'язі під час їх формування. Цей один з найкращих сортів яблук для України має плоскоокруглі плоди з ребристою поверхнею, які досягають 200 грамової маси і дозрівають з середини жовтня. Перший урожай через три роки після посадки. Урожай добре зберігається, деякі яблука можуть долежати до кінця весни. Цвіте в середньопізні терміни, інтенсивно. 

Переваги сорту

  • зимостійкість і стійкість проти парші   
  • тривалий період зберігання плодів 
  • скороплідність, врожайність, товарність і лежкість плодів 
  • хороші смакові якості