Категорія: | Яблуня |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Бажано запилювач |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 2,5 - 3,0 |
Місяць дозрівання: | Кінець вересня-початок жовтня |
Термін дозрівання: | Пізньо-зимовий |
Колір плодів: | Темно-жовтий з малиновим покриттям |
Колір мʼякуші: | Кремовий |
Щільність плодів: | Щільне |
Вага плодів: | 200г. |
Смак: | Соковитий, кисло-солодкий |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | - 27 °C |
Знімна зрілість настає в кінці вересня – на початку жовтня. Період споживання – з листопада по квітень. У холодильнику плоди зберігаються до травня.
Характеристики саджанця
- Вік саджанця: однорічний
- Термін дозрівання: пізньозимовий
- Маса плодів: 200г
- Колір плоду: темно-жовта з малиновим покриттям
- Смак: м'якоть кремова, дрібнозерниста, соковита, кисло-солодкого смаку
Опис сорту
Яблуня "Аскольда" - це зимовий сорт, пізнього терміну дозрівання. Сорт розроблений українським селекціонером Копанем В. П. Дерево у цієї яблуні має дуже рідкісну зворотно пірамідальну форму крони, яка повинна формуватися професійним садівником. Культура в період розвитку може вражатися таким захворюванням як борошниста роса, проте вона має досить високу стійкість до парші. Рослина може перевантажуватися врожаєм у період плодоношення. Щоб цього не сталося потрібно обривати зайві зав'язі під час їх формування. Цей один з найкращих сортів яблук для України має плоскоокруглі плоди з ребристою поверхнею, які досягають 200 грамової маси і дозрівають з середини жовтня. Перший урожай через три роки після посадки. Урожай добре зберігається, деякі яблука можуть долежати до кінця весни. Цвіте в середньопізні терміни, інтенсивно.
Переваги сорту
- зимостійкість і стійкість проти парші
- тривалий період зберігання плодів
- скороплідність, врожайність, товарність і лежкість плодів
- хороші смакові якості