Категорія: | Яблуня |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Потребує запилювача |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 2,5- 3 м |
Місяць дозрівання: | Кінець вересня |
Термін дозрівання: | Ранньо-зимовий |
Колір плодів: | Червний |
Колір мʼякуші: | Червоний |
Щільність плодів: | Щільне |
Вага плодів: | 160-200 г |
Смак: | Кисло-солодкий |
Перші плоди: | 1-2 рік |
Морозостійкість: | - 25 С °C |
Характеристика: | Знімна зрілість плодів настає в вересні. Їх можна зберігати в підвалі або холодильнику. Їх вживають свіжими до середини зими. |
Знімна зрілість плодів настає в вересні. Їх можна зберігати в підвалі або холодильнику. Їх вживають свіжими до середини зими.
Яблуня Байя Маріса - ранньо-зимовий, червономякотний сорт німецької селекції. Найсмачніший серед червономякотних яблук. Висота дерева - в середньому 2,5- 3 м. Пізніше цвітіння в квітні-травні дозволяє дереву не боятися морозів. Квіти мають гарний рожевий колір і розкриваються неодночасно, приємно пахнуть. Яблука червоні, з своєрідними білими точками, середня вага 160-200 г. Форма плодів - куляста. М'якоть червоного кольору, дуже соковита, щільної консистенції, дуже ароматна. Смак дуже хороший, кисло-солодкий, відмінно збалансований. На відміну від звичайних яблук, плоди даного сорту містять велику кількість антоціанів, які пофарбували в яскравий червоний колір не тільки шкірку, а й м'якоть. Дозрівають плоди в кінці вересня і зберігаються до січня. Їх можна не тільки зберігати до січня і їсти свіжими, але і заготовлювати сушку, робити варення, мармелад і пастилу, що володіє яскравим соковитим кольором.
Кращі запилювачі для Байя Маріса — це Ред Чіф, Фуджі і інші.