Категорія: | Яблуня |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Потребує запилювача |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 3-4 м |
Місяць дозрівання: | Кінець вересня |
Термін дозрівання: | Осінній |
Колір плодів: | Пурпурно-червоний |
Колір мʼякуші: | Рожево-червоний |
Щільність плодів: | Щільне |
Вага плодів: | 170-200 г |
Смак: | Солодкий з легкою кислинкою |
Перші плоди: | 1-2 рік |
Морозостійкість: | -25 С °C |
Споживча стиглість 3 – 4 місяці після збору. Лежкість хороша (180-210 днів в умовах штучного охолодження).
Яблуня Джероміні походження: оригінальний і смачний сорт французької селекції. Отриманий від сорту Erovan, який відноситься до групи Ред Делішес.
Терміни дозрівання: кінець вересня.
Характеристика плоду: десертний сорт, одне з найкрасивіших яблук у світі.
Яблука дуже привабливі, практично бездоганною форми: трохи витягнуті, округлі, майже однакового розміру , масою 170-200 г. Тонка, але міцна шкірка яблук володіє інтенсивним пурпурно-червоним забарвленням, глянцева, покрита невеликим шаром воскового нальоту.
М'якоть має незвичайну рожево-червоне забарвлення.
Смак яблук Джероміні дуже приємний, солодкий і запам'ятовується, з невеликою сортовий кислинкою. Дегустаційна оцінка плодів становить - 4,9 балів.
Плоди соковиті, з приємним і сильним сортовим ароматом, м'якоть "відколюється", хрустка.
Ростові особливості сорту: дерева Джероміні мають досить компактні розміри - висотою до 3-4 м., з акуратною і не дуже широкою кроною - за ними дуже зручно доглядати і збирати урожай. Джероміні відноситься до скороплідний і високоврожайних сортів, 1-й урожай можна збирати з дерев 2-3-х річного віку.
Сорт придатний для ущільнених посадок і адаптований до кліматичних умов на всій території України.
Обпилювачі: Фуджі, Гала, Гренні Сміт, Голден Делішес.
Стійкість до хвороб: дуже висока стійкість до шкідників і хвороб.
Морозостійкість: зимостійкість (до -30) і посухостійкість вище середнього.
Переваги сорту: врожайність дуже висока. Має дуже привабливі плоди (плоди характеризуються стандартної і правильною, подовженої витягнуто-округлою формою). Відноситься до десертних сортів, тому може використовуватися як в кулінарії, так і в промисловості. Хороша лежкість плодів - можуть зберігатися від 3 до 7 місяців, в залежності від температурних умов зберігання