Категорія: | Яблуня |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Бажано запилювач |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 3-4 м |
Місяць дозрівання: | Знімальна стиглість плодів настає наприкінці вересня, споживча – у грудні. |
Термін дозрівання: | Зимовий |
Колір плодів: | Світло-зелений з білими плямами |
Колір мʼякуші: | Зеленувато-білий |
Щільність плодів: | Щільне |
Вага плодів: | 140-200 г |
Смак: | Солодкий мед з легкою кислинкою і пряними нотками |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | - 27 °C |
Знімальна стиглість плодів настає наприкінці вересня, споживча – у грудні. У сховищі плоди зберігаються до кінця січня, в холодильнику – до березня.
Весняною порою, коли прокидається вся природа і зацвітають первоцвіти, показує всю свою принадність сорт яблуні Симиренківець. Але вже до кінця вересня з цих чудових рожевих суцвіть виростають наливні, соковиті яблука, смак яких нагадує солодкий мед з легкою кислинкою і пряними нотками. М'якіть плоду ніжна, зеленувато-біла і дрібнозерниста. При правильному зберіганні плодів їх свіжість і чудовий вигляд можна продовжити аж до березня наступного року. Знімальна стиглість плодів настає наприкінці вересня, споживча – у грудні. У сховищі плоди зберігаються до кінця січня, в холодильнику – до березня. Перший урожай ви отримаєте на 2-3 рік зростання саджанця.
Основні характеристики яблуні Симиренківця:
вага плоду може досягати 140-200 г;
дерево сильноросле;
засухостійкість низька, зимостійкість вища, ніж середня;
сорт урожайний, скороплідний;
для активного зростання і високого врожаю плодів слід віддавати перевагу сонячним місцям, однак потрібно забезпечити часті поливи.