Категорія: | Плодові гібриди |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Бажано запилювач |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 2,5 м |
Місяць дозрівання: | Кінець липня |
Термін дозрівання: | Ранній |
Колір плодів: | Помаранчевий |
Колір мʼякуші: | Помаранчевий |
Щільність плодів: | Щільні |
Кісточка: | Відокремлюється добре |
Вага плодів: | 45-60 г |
Смак: | Поєднує в собі смакову гаму сливи з легкою кислинкою та солодкого абрикосу. Присутня невелика терпкість |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | - 26 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Особливості: | Абрикос + слива (апріум) |
Прекрасний сорт апріуму, раннього терміну дозрівання.
Плоди дуже красиві, з привабливою шкіркою помаранчевого кольору.
М'якоть щільна, дуже соковита та солодка, поєднує в собі смакову гаму сливи з легкою кислинкою та солодкого абрикосу.
Присутня невелика терпкість.
Вага плодів досить велика, від 45 до 60 г.
Кісточка: середнього розміру, добре відділяється.
Термін дозрівання: кінець липня.
Плодоношення настає на 2-3 рік після посадки.
Сорт добре адаптований до умов України, вкрай рідко уражується хворобами.
Морозостійкість до - 26° С
Важливо!
Всі апріуми відносяться до клімактеричних плодів, що означає їх подальше дозрівання після знімання.
При цьому, вони можуть втратити значну частину своїх смакових якостей.
Тому, дані плоди підійдуть тільки для домашнього вирощування.
Їх споживають як у свіжому вигляді, так і використовують для приготування джемів, конфітюрів та компотів.
Прекрасним вибором буде використання їх в кондитерських виробах, так як унікальний смак плодів зробить Вашу випічку виключно смачною.
Запилюється будь-яким сортом абрикосу.