Смородина червона (порічка) "Бета"

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 1 рік: 60-80 см
Розмножено: Черенкування
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: Смородина червона (порічка)
Форма рослини: Кущ
Запилення: Самозапильний
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце/Напівтінь
Інтервал посадки: 1-2 м
Висота дорослої рослини: 1-1,5 м
Стебло: Дерев'янисте, прямостояче
Місяць дозрівання: Липень
Термін дозрівання: Середній
Колір плодів: Червоний, темно-червоний
Врожайність: 4-5 кг
Вага плодів: 0,5-1 г
Смак: Кисло-солодкий, десертний
Перші плоди: 2 рік
Морозостійкість: -34 °C
Укриття на зиму: Не потребує
Опис

Порічка Бета - середнього терміну дозрівання. Кущ середньорослий, середньої густоти, середньорозлогий. Пензель середній і довгий, 8-10 см, містить 7-11 ягід. Ягоди дуже великі (0,5-1г), округлі, блискучі, щільні, широкі, середньої товщини. Смак кисло-солодкий,  десертний, гармонійний. Ягоди тривалий час зберігаються на кущах на міцних і жорстких плодоніжках, не обсипаються. Пагони товсті, інтенсивного розгалуження, дуже міцні, потужної сили росту. Листя великі, щільні, зморшкуваті, темно-зелені, густо опущені знизу. Ягоди червоні, в повній зрілості темно-червоні, рівномірно великі, смак десертний, з типовим смаком червоної смородини . Зимостійкість висока, до -34 С. Середня чутливість до антракнозу. Стійка до мілдью, борошнистої роси, іржі та інших хвороб.

Порічка полюбляє слабкокислі або нейтральні чорноземи, лісові ґрунти з високим умістом гумусу або суглинки. Полив регулярний і достатній, особливо в період активного росту і формування зав'язей (на початку червня), а також у період наливу ягід (у кінці липня або на початку серпня). Витрата – 20-30 л води на м²: ґрунт має просочитися на глибину 30-40 см. У квітні в ґрунт уносять сечовину, у червні – гнойовицю або розчин пташиного посліду, хоча можна удобрити ґрунт і мінеральним комплексом.