Категорія: | Смородина червона (порічка) |
Форма рослини: | Кущ |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 1-2 м |
Висота дорослої рослини: | 1-1,5 м |
Стебло: | Дерев'янисте, прямостояче |
Місяць дозрівання: | Липень |
Термін дозрівання: | Середній |
Колір плодів: | Червоний, темно-червоний |
Врожайність: | 4-5 кг |
Вага плодів: | 0,5-1 г |
Смак: | Кисло-солодкий, десертний |
Перші плоди: | 2 рік |
Морозостійкість: | -34 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Порічка Бета - середнього терміну дозрівання. Кущ середньорослий, середньої густоти, середньорозлогий. Пензель середній і довгий, 8-10 см, містить 7-11 ягід. Ягоди дуже великі (0,5-1г), округлі, блискучі, щільні, широкі, середньої товщини. Смак кисло-солодкий, десертний, гармонійний. Ягоди тривалий час зберігаються на кущах на міцних і жорстких плодоніжках, не обсипаються. Пагони товсті, інтенсивного розгалуження, дуже міцні, потужної сили росту. Листя великі, щільні, зморшкуваті, темно-зелені, густо опущені знизу. Ягоди червоні, в повній зрілості темно-червоні, рівномірно великі, смак десертний, з типовим смаком червоної смородини . Зимостійкість висока, до -34 С. Середня чутливість до антракнозу. Стійка до мілдью, борошнистої роси, іржі та інших хвороб.
Порічка полюбляє слабкокислі або нейтральні чорноземи, лісові ґрунти з високим умістом гумусу або суглинки. Полив регулярний і достатній, особливо в період активного росту і формування зав'язей (на початку червня), а також у період наливу ягід (у кінці липня або на початку серпня). Витрата – 20-30 л води на м²: ґрунт має просочитися на глибину 30-40 см. У квітні в ґрунт уносять сечовину, у червні – гнойовицю або розчин пташиного посліду, хоча можна удобрити ґрунт і мінеральним комплексом.