Категорія: | Смородина червона (порічка) |
Форма рослини: | Кущ |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 1-2 м |
Висота дорослої рослини: | 1,75 м |
Стебло: | Дерев'янисте, прямостояче |
Місяць дозрівання: | Червень-липень |
Термін дозрівання: | Середньоранній |
Колір плодів: | Коралово-червоний |
Врожайність: | 7-10 кг |
Вага плодів: | 1,2-1,5 г |
Смак: | Кисло-солодкий, соковитий, десертний |
Перші плоди: | 2 рік |
Морозостійкість: | до -35 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Червона штамбова смородина – компактна рослина, що нагадує своїм виглядом кипарис. Кущ стрункий, заввишки до 1,75 м. Штамбова смородина повинна рости на тихій, захищеній території, щоб пориви вітру не зламали гілки. З одного чагарника збирають до 7-10 кг смачної смородини. Плоди збираються в китиці. Ягоди великі, коралово-червоного забарвлення. Одна смородинка важить до 1,2-1,5 г. Смак плодів кислувато-солодкий. М'якуш соковитий, коралово-червоний. Переносить серйозні морози до -35 °C.
Штамбова червона порічка радує садівників і фермерів високими показниками врожайності та неповторними смаковими характеристиками ягід, які зберігають свій аромат Зібраний урожай використовують для освіжаючого десерту або готують з нього варення, компоти, желе. Ягоди дозрівають в один час, при зборі і транспортуванні не псуються і не розминаються. Ця смородина може рости в саду по сусідству з іншими культурами, на городі або на присадибній території.