Категорія: | Смородина червона (порічка) |
Форма рослини: | Кущ |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 1-2 м |
Висота дорослої рослини: | 1-1,5 м |
Стебло: | Дерев'янисте, прямостояче |
Місяць дозрівання: | Липень |
Термін дозрівання: | Середній |
Колір плодів: | Насичено-червоний |
Врожайність: | 4-5 кг |
Вага плодів: | 0,6-1 г |
Смак: | Кисло-солодкий, насичений, освіжаючий |
Перші плоди: | 2 рік |
Морозостійкість: | до -30 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Порічка Ювілейна - середнього терміну дозрівання. Ягода дуже велика, насичено-червоного кольору 0,6-1 г. Плоди зібрані в дуже щільні кисті довжиною від 10-12 до 20 см. Смак кисло-солодкий, насичений, осівжаючий. Пензлі гарні, довгі, урожайність висока. Габітус куща: середньорослий, середньорозкидистий. Сорт жаростійкий, зимостійкий, стійкий до борошнистої роси та грибкових захворювань. Ягоди дуже корисні під час вживання їх у свіжому вигляді, а також вони підходять для заморожування, варення, желе, соки, компоти, для випікання в будь-якому вигляді та багато іншого.
Порічка полюбляє слабкокислі або нейтральні чорноземи, лісові ґрунти з високим умістом гумусу або суглинки. Полив регулярний і достатній, особливо в період активного росту і формування зав'язей (на початку червня), а також у період наливу ягід (у кінці липня або на початку серпня). Витрата – 20-30 л води на м²: ґрунт має просочитися на глибину 30-40 см. У квітні в ґрунт уносять сечовину, у червні – гнойовицю або розчин пташиного посліду, хоча можна удобрити ґрунт і мінеральним комплексом.