Категорія: | Смородина червона (порічка) |
Форма рослини: | Кущ |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 1-2 м |
Висота дорослої рослини: | 1-1,2 м |
Стебло: | Дерев'янисте, прямостояче |
Місяць дозрівання: | Липень |
Термін дозрівання: | Середньопізній |
Колір плодів: | Рожевий |
Врожайність: | 3-4 кг |
Вага плодів: | 0,6 г |
Смак: | Кисло-солодкий, освіжаючий, десертний, соковитий |
Перші плоди: | 2 рік |
Морозостійкість: | -34 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Смородина рожева Пінк Шампаль -сорт старовинного французького походження, середньопізнього терміну дозрівання. Кущ розлогий, невеликий висоти, 100-120 см. Культура зимостійка, стійка до хвороб, уражається нирковим кліщем. Плоди визрівають до серпня, урожайність висока – 3-4 кг із куща. Кисті ягід короткі, щільно розташовані на пагонах. Плоди дрібні, масою до 0,6 г, рожевого кольору, прозорі. М'якуш соковитий, освіжаючий, десертного кисло-солодкого смаку. Насіння дрібне.
Рекомендації щодо догляду для найкращого плодоношення смородині Пінк Шампань необхідні оптимальні умови: ґрунт вибирають родючий, слабокислий, пухкий; місце для посадки має бути добре освітленим; потрібне регулярне зрошення; культуру обов'язково обрізають двічі на рік; необхідні прополювання, розпушування, мульчування ґрунту; добрива вносять за графіком агротехнічних заходів; смородину у холодних районах на зиму вкривають.