Категорія: | Смородина Чорна |
Форма рослини: | Кущ |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 1,5 м |
Висота дорослої рослини: | 120 см |
Місяць дозрівання: | Липень |
Термін дозрівання: | Середньопізній |
Колір плодів: | чорний |
Врожайність: | 4-5 кг |
Вага плодів: | 3-4 г |
Смак: | Солодкий з кислинкою |
Перші плоди: | 1 рік |
Морозостійкість: | -30 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
6-12-221-великоплідний сорт середньо-пізнього терміну дозрівання. Ягоди дуже великі, середньої маси 3 - 5 грамм, округлой форми, однорідні. Приємного дисертного смаку. Стійка до хвороб, морозостійка.
Вибір ділянки та підготовка ґрунту
Щодо вибору ділянки для ягідника. Не рекомендується розміщувати кущі смородини на ділянках, що характеризуються високим заляганням ґрунтових вод і загрозою затоплення саду в період танення снігу. Також варто відмовитися від вирощування цієї культури поблизу водойм і в зниженнях рельєфу, де може скупчуватися морозне повітря.
Що стосується вибору ґрунту, найкращою є посадка чорної смородини на опідзолених вилужених чорноземах, багатих гумусом лабопідзолистих ґрунтах, супіщаниках та важких водопроникних суглинках. Карбонатні, піщані та заболочені ґрунти для закладки насаджень смородини не годяться.
Висаджувати кущі краще після відповідних попередників, кращі з яких - гірчиця, люпин, багаторічні бобові, ярі та озимі зернові. Не рекомендується розміщувати ягідник після пасльонових культур, оскільки вони мають загальних зі смородиною шкідників.