Смородина чорна "Чорний Бумер"

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 1 рік : 40-80 см
Розмножено: Черенкування
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: Смородина Чорна
Форма рослини: Кущ
Запилення: Самозапильний
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце/Напівтінь
Інтервал посадки: 1,5 м.
Висота дорослої рослини: 130 см
Місяць дозрівання: кінець Червня
Термін дозрівання: Ранній
Колір плодів: чорний
Врожайність: 4-5 кг
Вага плодів: 7 г
Смак: солодкий з легкою кислинкою
Перші плоди: 1 рік
Морозостійкість: -30 °C
Укриття на зиму: Не потребує
Опис

Чорна смородина "Чорний бумер" - високоврожайний сорт ранього терміну дозрівання з відмінним виходом великих ягід, які добре зберігаються і транспортуються. Ягоди солодкі насиченого темного кольору вагою більше 7г (розмір більший за вишню). Кущі до 1,3 м, пагони потужні, прямі, слаборозлогі.

Врожайність дуже висока. Але це ще не всі його переваги. Головна перевага на рівні з відмінним солодким смаком з легкою кислинкою та розміром ягоди у поєднанні з високим імунітетом, сухим відривом ягоди та тонкою шкіркою в ягоді. Кущі смородини Чорний бумер практично не уражаються шкідниками та хворобами. Це дуже важливо як для садівника, так і для промислового виробництва. Ринкова ціна цього сорту є високою. Морозостійкість: висока.
Дозрівають ягоди одночасно. 

Вибір ділянки та підготовка ґрунту

Щодо вибору ділянки для ягідника. Не рекомендується розміщувати кущі смородини на ділянках, що характеризуються високим заляганням ґрунтових вод і загрозою затоплення саду в період танення снігу. Також варто відмовитися від вирощування цієї культури поблизу водойм і в зниженнях рельєфу, де може скупчуватися морозне повітря.

Що стосується вибору ґрунту, найкращою є посадка чорної смородини на опідзолених вилужених чорноземах, багатих гумусом слабопідзолистих ґрунтах, супіщаниках та важких водопроникних суглинках. Карбонатні, піщані та заболочені ґрунти для закладки насаджень смородини не годяться.

Висаджувати кущі краще після відповідних попередників, кращі з яких - гірчиця, люпин, багаторічні бобові, ярі та озимі зернові. Не рекомендується розміщувати ягідник після пасльонових культур, оскільки вони мають загальних зі смородиною шкідників.