Категорія: | Кишмишні сорти Винограду |
Форма рослини: | Ліана |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 1,5-2,5 м |
Висота дорослої рослини: | 2-5 м |
Стебло: | Дерев'янисте, витке |
Місяць дозрівання: | Серпень-вересень |
Термін дозрівання: | Середньоранній |
Колір плодів: | Жовто-зелений |
Врожайність: | 6-8 кг |
Вага плодів: | 7-8 г |
Смак: | Соковитий, м'ясистий, приємний |
Перші плоди: | 2 рік |
Морозостійкість: | -21 °C |
Укриття на зиму: | Бажано постійно |
Особливості: | Без насіння |
Виноград Рататуй - безнасінний сорт винограду. Він належить до ранньосереднього або середнього терміну дозрівання, а саме від кінця серпня до початку вересня. Цей сорт має двостатеві квітки. Кетяги Рататуя дуже великі, конічної форми, з середньою масою 740 грамів, а окремі кетяги можуть досягати навіть 1200 грамів. Ягоди також вражають своїм великим розміром, овальної форми та жовто-зеленим кольором, середня маса ягід становить 7-8 г. Шкірка має середню товщину та щільність, а м'якоть - щільну і м'ясисто-соковиту. Особливістю Рататуя є незвичайний та оригінальний смак.
Сорт має клас I безнасінності і не вимагає застосування гібереліну. Він характеризується дуже високою врожайністю і має високий рівень цукронакопичення. Рататуй відрізняється підвищеною стійкістю до хвороб, але вимагає укриття кущів на зиму через особливості клімату. Кущі мають сильний зріст, вищий за середній рівень. Сорт дуже транспортабельний. Виноград Рататуй - це високоякісний столовий сорт, ідеальний для безпосереднього споживання у свіжому вигляді. Великі, соковиті ягоди з оригінальним смаком і безнасінням роблять його привабливим вибором для любителів смачної та соковитої виноградини.