Категорія: | Столові сорти Винограду |
Форма рослини: | Ліана |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 1,5-2,5 м |
Висота дорослої рослини: | 1,5-3 м |
Стебло: | Дерев'янисте, витке |
Місяць дозрівання: | Серпень |
Термін дозрівання: | Ранній |
Колір плодів: | Фіолетово-синій |
Врожайність: | 5-10 кг |
Вага плодів: | 12-16 г |
Смак: | Соковитий, м'ясистий, солодкий, хрумкий |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | -23 °C |
Виноград Байконур – нова столова гібридна форма винограду раннього терміну дозрівання, 105-115 днів. Кущі сильнорослі. Квітка двостатева. Кетяги великі, ошатні, масою 400-700 г, циліндро-конічні або конічні, середньої щільності або пухкі. Ягоди великі, красиві, вирівняні за розміром, привабливою видовжено-соскоподібної форми, розміром до 4 см, масою 12-16 г. Смак приємний, гармонійний, насичений. М'якуш хрумкий, щільний, м'ясисто-соковитий. Шкірка щільна, але з'їдається. У ягоді 1-3 кісточки.
Ягоди винограду Байконур можуть тривалий час зберігатися на кущах без втрати товарних та смакових якостей. До горошку і розтріскування не схильна. Цукронакопичення хороше - 19 - 20%. Дозрівання пагонів гібридної форми Байконур відмінне, по всій довжині приросту. Урожайність форми висока. Байконур потребує нормування врожаєм. Стійкість до мілдью, оїдіуму, сірої гнилі на рівні 2,5-3,0 балів. Морозостійкість до -23. Осами не ушкоджується.
Транспортабельність винограду Байконур дуже непогана. Можна перевозити досить великі відстані. Товарні якості чудові. Переваги форми: гібридна форма Байконур - одна з найкращих новинок останнього часу. Відрізняється надзвичайно красивою великою ягодою, цікавим кольором та смаком. Має високі товарні якості та хорошу транспортабельність. Не страждає від різних примх погоди: не горошить, не лопається, не їдять оси. Можна з упевненістю рекомендувати форму як ринкову. Морозостійкість –23.