Виноград "Байконур" (стол.)

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 1 рік: 30-60 см
Розмножено: Черенкування
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: Столові сорти Винограду
Форма рослини: Ліана
Запилення: Самозапильний
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце/Напівтінь
Інтервал посадки: 1,5-2,5 м
Висота дорослої рослини: 1,5-3 м
Стебло: Дерев'янисте, витке
Місяць дозрівання: Серпень
Термін дозрівання: Ранній
Колір плодів: Фіолетово-синій
Врожайність: 5-10 кг
Вага плодів: 12-16 г
Смак: Соковитий, м'ясистий, солодкий, хрумкий
Перші плоди: 2-3 рік
Морозостійкість: -23 °C
Опис

Виноград Байконур – нова столова гібридна форма винограду раннього терміну дозрівання, 105-115 днів. Кущі сильнорослі. Квітка двостатева. Кетяги великі, ошатні, масою 400-700 г, циліндро-конічні або конічні, середньої щільності або пухкі. Ягоди великі, красиві, вирівняні за розміром, привабливою видовжено-соскоподібної форми, розміром до 4 см, масою 12-16 г. Смак приємний, гармонійний, насичений. М'якуш хрумкий, щільний, м'ясисто-соковитий. Шкірка щільна, але з'їдається. У ягоді 1-3 кісточки. 

Ягоди винограду Байконур можуть тривалий час зберігатися на кущах без втрати товарних та смакових якостей. До горошку і розтріскування не схильна. Цукронакопичення хороше - 19 - 20%. Дозрівання пагонів гібридної форми Байконур відмінне, по всій довжині приросту. Урожайність форми висока. Байконур потребує нормування врожаєм. Стійкість до мілдью, оїдіуму, сірої гнилі на рівні 2,5-3,0 балів. Морозостійкість до -23. Осами не ушкоджується. 

Транспортабельність винограду Байконур дуже непогана. Можна перевозити досить великі відстані. Товарні якості чудові. Переваги форми: гібридна форма Байконур - одна з найкращих новинок останнього часу. Відрізняється надзвичайно красивою великою ягодою, цікавим кольором та смаком. Має високі товарні якості та хорошу транспортабельність. Не страждає від різних примх погоди: не горошить, не лопається, не їдять оси. Можна з упевненістю рекомендувати форму як ринкову. Морозостійкість –23.