Опис сорту
Категорія: | Столові сорти Винограду |
Форма рослини: | Ліана |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 1,5-2,5 м |
Висота дорослої рослини: | 2-5 м |
Стебло: | Дерев'янисте, витке |
Місяць дозрівання: | Серпень |
Термін дозрівання: | Ранній |
Колір плодів: | Червоний |
Врожайність: | 5-10 кг |
Вага плодів: | 13-15 г |
Смак: | Солодкий, соковитий, тропічний, з мускатними нотками |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | -22 °C |
Укриття на зиму: | Бажано постійно |
Опис
Виноград Богема – столова форма винограду раннього терміну дозрівання (100-105 днів). Квітка двостатева. Виноград Богема сильнорослий, міжвузля середньої величини, лоза визріває рано, на всю довжину вегетаційного приросту. Гроно середнє, закладається до 3-х суцвіть на один пагін. Ягода велика до 13-15 г, яйцевидно-сосковидної форми, червона, м’якоть щільна, яскраво виражений мускат з фруктовим ароматом.
Цукронакопичення дуже високе. Середня маса грона 400-700 г. Обрізка плодоносних лоз до 8 бруньок. Ягоди в гронах мають дуже високу стійкість до гнилів та оїдіуму – 2,5 бала. Урожай на кущах зберігається до 2-х місяців після дозрівання, не втрачаючи товарних і смакових якостей. Морозостійкість -22С˚.