Опис сорту
Категорія: | Столові сорти Винограду |
Форма рослини: | Ліана |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 1,5-2,5 м |
Висота дорослої рослини: | 2-5 м |
Стебло: | Дерев'янисте, витке |
Місяць дозрівання: | Третя декада липня |
Термін дозрівання: | Дуже ранній |
Колір плодів: | Яскраво-рожевий |
Вага плодів: | 10 г |
Смак: | Соковитийй, щільний, хрумкий, дуже приємного смаку з яскраво вираженим мускатом |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | - 23 °C |
Укриття на зиму: | Бажано постійно |
Опис
Динька - нова столова форма винограду супер раннього терміну дозрівання на півдні України (90 – 95 днів), з третьої декади липня. Виведений селекціонером любителем Писанки О.М., Україна. Селекційний номер: 17-17. Кущ з великою силою росту, лоза визріває добре. Квітка двостатева.
Кетяги великі, середньою масою 650 - 1000 г, циліндро-конічної форми, середньо пухкі. Ягоди середньою масою 10,8 г, овальні або овально-яйцеподібні, ребристі, яскраво рожеві, вкриті тонким восковим нальотом.
Шкірка тонка, м'якоть м'ясиста, соковита, щільна, хрумка, дуже приємного смаку з яскраво вираженим мускатом.
Стійкість до грибних хвороб вивчається. Морозостійкість хороша, -23ºС.