Категорія: | Столові сорти Винограду |
Форма рослини: | Ліана |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 1,5-2,5 м |
Висота дорослої рослини: | 1,5-3 м |
Стебло: | Дерев'янисте, витке |
Місяць дозрівання: | Серпень |
Термін дозрівання: | Ранній |
Колір плодів: | Рожево-малиновий, яскраво-жовтий |
Врожайність: | 5-10 кг |
Вага плодів: | 15-20 г |
Смак: | Солодкий, тропічний, хрумкий, соковитий |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | -23 °C |
Укриття на зиму: | Бажано постійно |
Катруся Каховська – нова гібридна форма раннього терміну дозрівання, селекція виноградаря любителя Щеннікова О.М. Кущ сильно-рівний, лоза визріває добре. Квітка двостатева. Кетяг великий середньої щільності, пухкий, масою 600-1000 грам, конічної форми. Транспортабельність хороша. Ягоди щільні, дуже великі видовжено-овальної форми із загостреним кінчиком, вагою 15 - 20 грам, рожеві з малиновими відтінками, та яскраво жовтим кінчиком.
М'якуш м'ясистий, щільний, хрумкий, з приємним гармонійним смаком, з незвичайним присмаком тропічних фруктів. Другу назву цій формі автор дав – Тропіканка. Плоди тривалий час зберігаються на кущах. Форма придатна до тривалого зберігання. Стійкість по основним хворобам 2,5-3 балів. Морозостійкість лише на рівні 23 °C.