Категорія: | Столові сорти Винограду |
Форма рослини: | Ліана |
Запилення: | Частково самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 1,5-2,5 м |
Висота дорослої рослини: | 2-5 м |
Стебло: | Дерев'янисте, витке |
Місяць дозрівання: | Початок серпня |
Термін дозрівання: | Ранній |
Колір плодів: | Темно-фіолетовий |
Вага плодів: | 6-8 г |
Смак: | Хрумкий, гармонійний |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | - 22 °C |
Укриття на зиму: | Бажано постійно |
Термін дозрівання Кодрянки безпосередньо залежить від навантаження куща врожаєм, а також від моменту початку цвітіння, яке часто запізнюється порівняно з іншими сортами. Тому отримати готовий урожай можна як на початку серпня, так і з невеликим запізненням. Вегетаційний період становить 110-120 днів від початку розпускання бруньок.
Кущі великої сили росту, добре визрівають на всю довжину. У плодоношення набуває рано, на другий рік вегетації можна отримати досить солідний урожай, який бажано нормувати. Квітка двостатева. Незважаючи на добре розвинений чоловічий колір, запилення не завжди проходить належним чином. Дуже часто є недорозвинені дрібні ягоди без насіння, що не в жодному разі не псує зовнішні товарні якості сорту.
Кетяги великі, конічної форми, іноді з відгалуженнями, пухкі або середньої щільності. Маса однієї коливається в середньому від 500-1000 г, деякі досягають до 1,5 кг.
Ягода велика, вагою 6-8 г, темно-фіолетового кольору, при повному дозріванні «чорна», покрита пруновим нальотом. М'якуш м'ясистий і хрумкий, шкірка тонка і легко рветься. Смак гармонійний.
Стійкість до мілдью та оїдіуму 2,5-3 бали за шкалою Гусфельда. Морозостійкість до -22°С. Також непогано переносить весняні заморозки, які є згубними для багатьох сортів винограду.