Опис сорту
Категорія: | Столові сорти Винограду |
Форма рослини: | Ліана |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 1,5-2,5 м |
Висота дорослої рослини: | 2-5 м |
Стебло: | Дерев'янисте, витке |
Місяць дозрівання: | Серпень |
Термін дозрівання: | Ранній |
Колір плодів: | Жовто-рожевий |
Вага плодів: | 9-14 г |
Смак: | Гармонійний |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | - 21 °C |
Укриття на зиму: | Бажано постійно |
Опис
Виноград Лія – нова столова форма винограду раннього терміну дозрівання (100 – 110 днів) аматорської селекції В.В. Загорулька, отримана внаслідок схрещування (Атлант запорізький х Аркадія). Кущ винограду сильнорослий. Квітка двостатева. Кетяги великі, конічної форми, середньою масою 650 – 1000 гр. Ягоди жовто-рожевого кольору, від овальної форми, вагою 9-14 грам. М'якуш винограду Лія щільна, гармонійного смаку. Обрізання лоз на 8-10 бруньок. Стійкість Лії до мілдью – 3,5-4 бали, оїдіум – 3,5 бали. Морозостійкість до 21 °С. Виноград Лія для центральної та північної частини України покривна на зиму. Кореневласні саджанці винограду.