Категорія: | Столові сорти Винограду |
Форма рослини: | Ліана |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 1,5-2,5 м |
Висота дорослої рослини: | 2-5 м |
Стебло: | Дерев'янисте,витке |
Місяць дозрівання: | Серпень |
Термін дозрівання: | Ранній |
Колір плодів: | Жовтий |
Вага плодів: | 18-20 г |
Смак: | Вельми приємний, деликатний і не нав'язливий, з чітко вираженими мускатними нотками та відчутним медовим ароматом |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | -23 °C |
Укриття на зиму: | Бажано постійно |
"Мускат медовий" – це унікальний сорт винограду, виведений відомим селекціонером Миколою Опришком. Він відзначається раннім терміном дозрівання та великими жовтими ягодами круглої форми.
М'якуш ягід має щільну консистенцію та хрумкий характер, усередині ягоди розташовано 3-4 великі кісточки. Смак винограду вельми приємний, деликатний і не нав'язливий, з чітко вираженими мускатними нотками та відчутним медовим ароматом.
Важливо підкреслити, що інтенсивність мускатного смаку залишається стабільною незалежно від змін погодних умов. Це робить "Мускат медовий" надзвичайно надійним вибором для вирощування в різних кліматичних зонах.
Сила зростання вища за середню
Сорт "Мускат медовий" вже неодноразово займав перші місця на зустрічах виноградарів Харківщини, завойовуючи визнання як один із найсмачніших сортів винограду, за вердиктом як професійної комісії, так і самих виноградарів.