Категорія: | Столові сорти Винограду |
Форма рослини: | Ліана |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 1,5-2,5 м |
Висота дорослої рослини: | 2-5 м |
Стебло: | Дерев'янисте, витке |
Місяць дозрівання: | Кінець серпня-початок вересня |
Термін дозрівання: | Середньоранній |
Колір плодів: | Рожевий |
Вага плодів: | 10-14 г |
Смак: | Приємний, гармонійний |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | - 21 °C |
Укриття на зиму: | Бажано постійно |
Виноград "Опал" – це нова гібридна форма винограду, створена приватним селекціонером Гусєвим С.Е. Врожай цього сорту дозріває в кінці серпня або на початку вересня.
Рослини "Опал" мають сильний ріст, їх квіти є двостатевими. Кетяги великі, циліндрично-конічної форми, середньою масою 600-1000 грамів або ще більше, і вони не мають горошин.
Ягоди винограду овальної форми, рожевого кольору, з середньою масою 10-14 грамів. Їх тонка, але міцна шкірка захищає від розтріскування. М'якуш ягід "Опал" – м'ясистий та соковитий, з хрускотом при їх розкушуванні, володіє приємним і гармонійним смаком. Вміст цукру в ягодах досягає 21-22%.
Рослини плодючі, і плодоносять вони рясно завдяки високій плодовості нирок. Лози гарно дозрівають. Для досягнення найкращих результатів рекомендується виконувати середню або довгу обрізку плодових лоз, залишаючи 10-12 очок. Виноград "Опал" має середню стійкість до хвороб, але потребує укриття від зимових морозів через низьку зимостійкість. Цей сорт винограду вражає високою якістю смаку і вигляду, заслуговуючи на увагу виноградарів-аматорів.