Категорія: | Столові сорти Винограду |
Форма рослини: | Ліана |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 1,5-2,5 м |
Висота дорослої рослини: | 1,5-2,5 м |
Стебло: | Дерев'янисте, витке |
Місяць дозрівання: | Липень |
Термін дозрівання: | Дуже ранній |
Колір плодів: | Жовтий |
Врожайність: | 15-20 кг |
Вага плодів: | 16-17 г |
Смак: | Солодкий, соковитий, м'ясистий, з лимонною ноткою |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | -25 °C |
Укриття на зиму: | Бажано постійно |
Прима України - гібридна форма столового винограду, виведена селекціонером Плясунова В.Н. Сила росту лози - велика. Лоза визріває добре. Прима України надранній сорт. Продукційний період становить 90-95 днів. Зрілість настає дуже рано: в південних регіонах України це може бути початок липня; в більш північних - кінець липня-початок серпня. Квітка двостатева. Грона великі і дуже великі, циліндро - конічні масою до 800 г. Урожайність висока.
Прима України добре тримає навантаження врожаєм. При цьому невеликий перевантаження не призводить до значного погіршення ні смакових якостей ягоди ні до проблем з визріванням лози. Другий урожай, на пасинках встигає визрівати. Стійкість до мілдью, оїдіуму - вище середньої або висока. Розтріскування ягід в поганих погодних умовах не спостерігалося. При транспортуванні ягоди не осипаються. Осами не уражаються. Морозостійкість висока, до -25 ° С. Виноград має просто безліч переваг!
Ягоди дуже великі, масою до 16-17 г, оригінальної форми, що нагадує кавун, приплюснуті, з двома перетяжками по вертикалі. М'якоть ягід м'ясисто-соковита, щільна, хрустка, жовтого кольору. Цукристість соку ягід висока, до 20%. Смакові характеристики ягоди дуже високі. При повному дозріванні солодкі, соковиті, дуже смачні, мускатні з лимонним нотками, і залишають неповторне післясмак. Характерною позитивною особливістю сорту є можливість ягоди дозрівати в ящиках, якщо грона зрізані не до кінця дозрілими.