Категорія: | Столові сорти Винограду |
Форма рослини: | Ліана |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 2-5 м |
Висота дорослої рослини: | 2,5 - 3,0 м |
Стебло: | Дерев'янисте, витке |
Місяць дозрівання: | Липень |
Термін дозрівання: | Дуже ранній |
Колір плодів: | Темно-синій |
Врожайність: | 5-6 кг |
Розмір плодів: | 8-10 г |
Смак: | Соковитий, солодкий. хрумкий |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | -24 °C |
Укриття на зиму: | Бажано постійно |
Ромбік нова перспективна гібридна форма винограду супер раннього терміну дозрівання, у кліматичних умовах півдня України (85 – 95 днів) збирання врожаю з третьої декади липня залежно від регіону та навантаження. Аматорська селекція Павловського Є.Г. Кущі в щепленій та кореневласній культурі сильнорослі, тип квітки обох статей. Грона конічної форми, середньої щільності, масою близько 500 - 700г.
Ягоди чорного забарвлення, подовженої форми з потовщенням посередині, веретеноподібні або ромбоподібні, звідси і назва форми. Середня маса ягід 8 – 10 г, окремі досягають 12 грам. Смак гармонійний, без яскравих ароматів. М'якуш щільний, хрумкий, соковитий, шкірка при їжі практично не відчувається, але в смаку її присутня деяка терпкість. Лоза визріває рано і дуже добре, живці легко укорінюються. Стійкість до основних хвороб на рівні 3-3,5 балів, ураження сірою гниллю не спостерігалося. Зимостійкість -24°C.