Категорія: | Столові сорти Винограду |
Форма рослини: | Ліана |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце |
Інтервал посадки: | 1,5-2,5 м |
Висота дорослої рослини: | 2-5 м |
Стебло: | Дерев'янисте, витке |
Місяць дозрівання: | Серпень |
Термін дозрівання: | Ранній |
Колір плодів: | Білий, золотистий |
Врожайність: | 15-20 кг |
Вага плодів: | 20 г |
Смак: | Соковитий, гармонійний, солодкий |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | -23 °C |
Укриття на зиму: | Бажано постійно |
Виноград Синдікат. Автор гібридної форми – Олександр Васильович Бурдак. Термін дозрівання ранній, дозріває на середину серпня. Набирає достатньо цукру. Освітлені ягоди білого привабливого вигляду із золотавим відтінком. Кетяги дуже великі, середньої щільності, циліндро-конічної форми. Маса грона 700-1500 грам, іноді може перевищувати 2 кг. Тип квітки функціонально жіночий, але запилюється дуже добре. Горошення не спостерігалося - всі ягоди однокаліберні та рівні.
Дуже великі ягоди – гігант серед столових сортів. Вага ягоди понад 20 грам. Форма округло-овальна, іноді трохи витягнута. У кореневласній культурі ягоди солодкі білі. Ягоди не розтріскувалися навіть після дощів. У великих ягодах навколо кісточок можуть утворюватися камери, заповнені соком. Смак гармонійний дуже приємний. Кущі сильнорослі, формують потужні пагони, лози встигають визрівати на всю довжину. Стійкість до гібридних захворювань підвищена. Після дворазової обробки фунгіцидами хвороб не спостерігалося. Морозостійкість -23 °С.