Категорія: | Столові сорти Винограду |
Форма рослини: | Ліана |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 1,5-2,5 м |
Висота дорослої рослини: | 2-5 м |
Стебло: | Дерев'янисте,витке |
Місяць дозрівання: | Липень |
Термін дозрівання: | Дуже ранній |
Колір плодів: | Насичено-рожевий |
Вага плодів: | 12-20 г |
Смак: | Солодкий, гармонійний з легким мускатом |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | -23 °C |
Укриття на зиму: | Бажано постійно |
Особливості: | Велюр рекомендується для діабетиків! |
Велюр - перспективна нова столова гібридна форма винограду супер раннього терміну дозрівання (95 - 100 днів). Селекція отримана селекціонером любителем Кріулею Сергієм Івановичем, Україна в результаті схрещування сотів Талісман х Кардинал.
Кущ сильнорослий, лози визріває добре. Квітка двостатева самозапильна.
Кетяги циліндроконічної форми, ошатні, відмінного товарного вигляду, середньо-пухкі, великі, середньою масою 700 - 1200 гр. Горошення ягід практично немає. Ягоди насичено-рожевого забарвлення, овальної форми, великі масою 12-14 гр, а окремі досягають 18-20гр. М'якуш м'ясистий, соковитий,солодкий, гармонійного сортового смаку з легким мускатом.
Стійкість до хвороб вивчається. Ягоди Велюра добре переносять опади, розтріскування не спостерігається. Морозостійкість умовно до -23.
Велюр рекомендується для діабетиків!