Категорія: | Агрус |
Форма рослини: | Кущ |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 1-2 м |
Висота дорослої рослини: | 1,8 м |
Наявність колючок: | Мало |
Місяць дозрівання: | Кінець липня |
Термін дозрівання: | Пізній |
Колір плодів: | Темно-червоний |
Врожайність: | 8-11 кг |
Вага плодів: | 4,5-8,7 г |
Смак: | Кисло-солодкий, приємний, освіжаючий |
Перші плоди: | 1-2 рік |
Морозостійкість: | до -30 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Сорт пізнього терміну дозрівання. Кущ слаборозгалужений, колючкуватість дуже слабка. Характеризується високою врожайністю і стійкістю до борошнистої роси. Ягода 4.5-8.7 г темно-червоного кольору, приємного смаку. Висотою досягає 180 см. Висока і стабільна врожайність. У ягоді є дуже багато корисних мікро- та макроелементів. У ній можна знайти фосфор, магній, калій, залізо та натрій. Також тут є корисні дубильні речовини, органічні кислоти, пектин. І, звичайно, вітамін А, вітамін PP і B. За вмістом вітаміну C поступається лише смородині.
Правильна посадка агрусу безпосередньо пов'язана з його здоров'ям і врожайністю в майбутньому. Для повноцінного розвитку культура потребує сонячного світла. Тому розміщують саджанець на відкритому місці без сильного затінення. Висаджувати рослини можна по одному або рядками з відстанню не менше 1-2 м для зручності догляду.