Категорія: | Агрус |
Форма рослини: | Кущ |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 1-2 м |
Висота дорослої рослини: | 1,3 м |
Наявність колючок: | Присутні |
Місяць дозрівання: | Липень |
Термін дозрівання: | Середньопізній |
Колір плодів: | Яскраво-рожевий |
Врожайність: | 5,5-10 кг |
Вага плодів: | 3,5-6,5 г |
Смак: | Солодкуватий, ароматний, насичений |
Перші плоди: | 1-2 рік |
Морозостійкість: | до -30 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Смачний та високоврожайний сорт агрусу «Уральський рожевий» був виведений шляхом схрещування сортів «Левеня» та «Муромець» у Південно-Уральському НДІ плодоовочівництва. Сьогодні він широко культивується в багатьох країнах, а також і в Україні.
Оскільки аґрус «Уральський рожевий» за термінами дозрівання є середньопізнім, то насолоджуватися смаком ягід можна у другій-третій декаді липня. Плоди округлі, трохи витягнуті, з матовим нальотом, і яскраво рожевого, насиченого кольору. Вони неймовірно смачні та ідеально підходять для вживання у свіжому вигляді. Однак, з них виходять не менш смачні джеми, повидло, конфітюр і т.д.
Завдяки своїй невибагливості та великому розміру ягід аґрус «Уральський рожевий» є високоврожайним. Цьому ще сприяє те, що він відноситься до самоплідних сортів. Кущ високий, трохи розлогий, з великою кількістю шпильок. Нерідко, у верхній та нижній частині втечі можуть бути відсутні шипи. Агрус «Уральський рожевий» стійкий до морозів, а також ураження хворобами рослин або комахами.