Категорія: | Глід |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м. |
Висота дорослої рослини: | 3-5 м. |
Наявність колючок: | Присутні |
Термін дозрівання: | Середній |
Колір плодів: | помаранчево-червоний |
Врожайність: | 10-50 кг |
Розмір плодів: | до 5 см. |
Вага плодів: | 8 - 10 г. |
Смак: | М’якоть відносно соковита, кисло-солодкого смаку. |
Перші плоди: | 4-5 рік |
Морозостійкість: | -30 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Глід Арнольда - поширений сорт виведений в США. Відмінно зарекомендував себе високою стійкістю до погодних умов на території України. Дерево виростає до 5 метрів заввишки, відмінно піддається обрізці, крона розлога. Плоди великі, середньою масою 3 - 4 грами, помаранчевого забарвлення. М'якоть щільна, дещо соковита, має приємний кисло-солодкий смак. Плоди містять дуже багатий склад вітамінів і мікроелементів. У плодоношення саджанці глоду вступають на 4 - 5 рік. Врожайність висока. Ягоди глоду Арнольда можна вживати у свіжому вигляді, використовувати в будь-яких видах переробки готувати повидло, вино, компот і заварювати як чай. Зловживати глодом не потрібно. Більше склянки ягід з'їдати за один раз не рекомендується, так як це може викликати різке падіння кров'яного тиску і порушення ритму серцевих скорочень.