Категорія: | Інжир |
Форма рослини: | Кущ |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 2-3 м |
Висота дорослої рослини: | до 3 м |
Наявність колючок: | Відсутні |
Місяць дозрівання: | Липень-вересень |
Термін дозрівання: | Ранній |
Колір плодів: | Жовто-зелений |
Врожайність: | 15-20 кг |
Вага плодів: | 150-180 г |
Смак: | Солодкий. соковитий, з легковираженою кислинкою |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | до -18 °C |
Укриття на зиму: | Бажано постійно |
Сорт є одним з кращих самоплідних сортів. Ранній термін дозрівання, дає два врожаї, влітку і восени. Плоди першого врожаю (на дворічних пагонах) дуже великі, деякі екземпляри близько 200 г., другий врожай в два рази дрібніший. Ягода має витягнуту грушевидну форму, зелено - жовтого кольору, усередині м'якуш темно - малинового кольору. Має приємний солодкий, соковитий смак з невеликою кислинкою, шкірка тонка.
Дерево сильноросле, розкидисте. Літній урожай залежить від того, як перезимують пагони. Але якщо вони вимерзнуть, то на весну інжир відіб'є молоді гілки, і порадує Вас осіннім урожаєм. Сорт призначений в основному для вживання у свіжому вигляді, але можна його і сушити, варити варення, морозити.
Інжир в плодоношення вступає вже на другий рік. Кущі зростають до 2,5 - 3 м. Морозостійкість інжиру приблизно до – 15, - 18 С. На зиму найпростіше укривати агро волокном в 3 - 4 шари (так витримує вуличний мороз і в – 250.) Можна обгородити шифером або дошками, усередині засипати тирсою або соломою, торфом. Можна посадити в теплиці, що - б менше укривати.