Категорія: | Дерево-Сад Груші |
Форма рослини: | Дерево |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 3-4 м |
Місяць дозрівання: | Груша "Лимонка"- (ранньо-літній) друга половина липня. Груша "Микола Крюгер"- (пізньо-літній) середина вересня |
Колір плодів: | Груша "Лимонка"-жовтий. Груша "Микола Крюгер"- зелено-жовтий. |
Колір мʼякуші: | Груша "Лимонка"- білий з жовтим відтінком. Груша "Микола Крюгер"- біло-кремовий. |
Колір листя: | Яскраво-зелений |
Вага плодів: | Груша "Лимонка"- до 100 г. Груша "Микола Крюгер"- 240 - 300 г |
Смак: | Груша "Лимонка"- солодкий з легкою кислинкою. Груша "Микола Крюгер"- солодкий. |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | -28 °C |
Груша "Лимонка" - це дерева, які будуть явно виділятися в саду своїми розмірами і високим (до 6 метрів) ростом. Крона нагадує формою кулю, гілки від стовбура відходять під прямим кутом. Листя увігнуте, округле, з блискучою рівною поверхнею. Груші невеликого розміру – до 100 г, але рослини буквально всипані. Мають досить округлу форму. За кольором дуже схожі на лимони – жовті, яскраві. М'якуш груші білий, з жовтим відтінком, досить щільний. На смак солодкі, із помітною лимонною кислинкою. Цінність плодів для людського організму Плоди груші мають не тільки відмінні смакові якості, але й цілу криницю вітамінів. Груша багата на вітаміни і корисні фруктові кислоти, містить пектин і необхідні мінерали - селен, магній і цинк. Вживання цього фрукта благотворно впливає на роботу ШКТ, забезпечує профілактику атеросклерозу. Клітковина якісно очищає організм від шлаків, а антибактеріальні та загоювальні властивості м'якоті допоможуть впоратися з хворобами травної системи. Також, груша є відмінним антидепресантом, якісно підвищує настрій та зміцнює імунітет.
Груша "Микола Крюгер" - відомий гібридний осінній сорт груші. Головна особливість селекції Микола Крюгер — схильність скелетних гілок та однорічних пагонів до провисання, через що вся широка крона дерева виглядає трохи обвислою. Ця особливість не закріплена генетично. Більше того, її можна розглядати як перевагу — садівники вважають крону пластичною, що легко піддається штучному формуванню. При регулярній обрізці нижні скелетні гілки вдається підняти. Дерево середньоросле виростає до 3.5 м заввишки з пірамідальною формою крони. Плоди великі, середньою масою 240 - 300 грам і більші, грушоподібної форми, шкірка зелено-жовтого забарвлення. М'якуш біло-кремового кольору, соковитий, солодкий, маслянистий, приємного десертного смаку. Врожайність дорослого дерева до 55 кг. Морозостійкість до 34 °C. Відзначено високу стійкість до захворювань та шкідників.