Дерево-Сад Кизил "Янтарний" + "Олежка"

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 1-2 роки: 1-1,5 м
Розмножено: Прищеплено
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: Дерево-Сад Кизил
Форма рослини: Дерево
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце/Напівтінь
Інтервал посадки: 3-4 м
Висота дорослої рослини: 3-4 м
Місяць дозрівання: Кизил "Янтарний"- (середньо-пізній) середина серпня-середина вересня. Кизил "Олежка" - кінець серпня-початок вересня
Колір плодів: Кизил "Янтарний"- бурштиново - жовтий, дозрілі - прозорі. Кизил "Олежка" - темно-червоний
Колір мʼякуші: Кизил "Янтарний"- кремово-білий. Кизил "Олежка" - червоний
Колір листя: Темно-зелений
Вага плодів: Кизил "Янтарний"- 3-4 г. Кизил "Олежка" - 5-6 г
Смак: Кизил "Янтарний"- солодко-кислий, дозрілі плоди дуже солодкі. Кизил "Олежка" - кисло-солодкий
Перші плоди: 2-3 рік
Морозостійкість: - 30 °C
Опис

Кизил "Янтарний". Середньо - пізній термін дозрівання, з середини серпня - до середини вересня. Дуже урожайний: 22 літніх рослини дають 50-60 кг плодів. Плодоносіння щорічне. Середня маса плоду 3,2-3,5 г. максимальна 3,8-4 г. Форма бочоночна, овально-циліндрична. Довжина плодоніжки 13-15 мм. Плоди бурштиново - жовті, дозрілі - прозорі, дуже красиві, добре видно кісточка, плоди здаються загорілими. Смак солодко-кислий, дозрілі плоди дуже солодкі. Шкірка тонка, але щільна. Дозрілі плоди обсипаються з дерева. Знімати їх потрібно за наскільки днів до повного дозрівання. Вони добре дозрівають при зберіганні упродовж 3-4 днів.

Дозрілі плоди дуже смачні свіжими, усі продукти переробки виділяються дивовижними якостями (особливо оригінальні за кольором і смаку сире желе з перетертих з цукром плодів.

Кизил "Олежка" - належить до сортів середньо-пізнього терміну дозрівання, початок дозрівання припадає на кінець серпня - початок вересня. Це один з кращих сортів за смаковими якостями, дегустаційний показник 4.6 балів.

Плоди красиві, блискучі, темно-червоні, округло-овальні, великі – масою 5-6 г з невеликою кісточкою. М’якоть соковита, червона, середньої щільності, кисло-солодка, відмінна за смаком. Ягоди підходять як для споживання у свіжому вигляді, так і для переробок.