Категорія: | Дерево-Сад Яблуні |
Форма рослини: | Дерево |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 3-4 м |
Місяць дозрівання: | Яблуня "Еліза"-(зимовий) початок жовтня. Яблуня "Голд раш"- (зимовий) середина жовтня. |
Колір плодів: | Яблуня "Еліза"- бардово-червоний. Яблуня "Голд раш"- зеленувато-жовтий. |
Колір мʼякуші: | Яблуня "Еліза"- білий. Яблуня "Голд раш"- світло-жовтий. |
Колір листя: | Яскраво-зелений |
Вага плодів: | Яблуня "Еліза"- 170-220 г. Яблуня "Голд раш"- 170-220 г. |
Смак: | Яблуня "Еліза"- солодкий із невеликою кислинкою. Яблуня "Голд раш"- кисло-солодкий. |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | -28 °C |
Яблуня "Еліза". Сорт: зимовий. Середня вага: 170-220 грам (плода). Термін зберігання: 6 місяців. Колір: бардово-червоний. М'якуш : білий. Стиглість: початок жовтня. Стійкість до захворювань: висока. Сорт був виведений у Голландії. Шляхом схрещування сортів Кокс Оранж Пепін та Септер. Рано входить у плодоношення. Дуже висока врожайність. Плоди за розміром досить великі. Мають рівномірне забарвлення по всій поверхні. Смак солодкий із невеликою кислинкою. М'якуш соковитий хрумкий, твердий. Кращі запилювачі: Айдаред, Ред Делішес, Голден Делішес, Гала.
Яблуня "Голд раш". Сорт: зимовий. Середня вага: 170-220 г (плоду). Термін зберігання: 7 місяців. Колір: зеленувато – жовтий. М'якуш: світло-жовта. Стиглість: середина жовтня, початок листопада. Стійкість до захворювань: висока. Дерево середньоросле, з дуже компактною овальною кроною. Плоди великі, продовжено - округлої форми, зеленувато-жовті, з тьмяно-рожевим розмитим рум'янцем на сонячній стороні. Шкірочка середньої товщини, гладенька, суха, іноді з легкої оржавленої біля плодоніжки. М'якуш світло-жовтий, щільний, середньо-зернистий, хрусткий, соковий, кисло-солодкого смаку. Знімна зрілість настає пізно – у другій половині жовтня, дозрілі плоди не опадають. Характерного для сорту відмінного смаку яблука набувають не раніше ніж через 2 місяці після збору. Сорт вимогливий до кількості тепла, що має тривалий вегетаційний період і формує плоди високих товарних та смакових якостей.