Категорія: | Дерево-Сад Яблуні |
Форма рослини: | Дерево |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 3-4 м |
Місяць дозрівання: | Яблуня "Голд Пінк"- кінці вересня-початку жовтня. Яблуня "Грін Стар"- на початку жовтня. |
Колір плодів: | Яблуня "Голд Пінк"- забарвлення жовте, рум'янець розмитий ніжний рожевий. Яблуня "Грін Стар"- світло-зелений. |
Колір мʼякуші: | Яблуня "Голд Пінк"- біло-кремова. Яблуня "Грін Стар"- зелено-кремовий. |
Колір листя: | Яскраво-зелений |
Вага плодів: | Яблуня "Голд Пінк"- 140 - 180 г. Яблуня "Грін Стар"- 160-200 г. |
Смак: | Яблуня "Голд Пінк"- кисло-солодкий. Яблуня "Грін Стар"- солодкий з яскраво вираженою кислинкою. |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | -28 °C |
Яблуня "Голд Пінк (Чіф)". Голд Пінк синонім (GOLD CHIEF) новий перспективний сорт яблуні пізнього строку дозрівання. Селекція виведена в 1981 році в Італії місті Болонія в результаті схрещування популярних сортів Старкримсон х Голден Делішес, вирощується як основна промислова селекція в країнах ЄС. Врожайність стабільна, висока. Дерево середньо-росле, виростає до 3.5 метрів заввишки, крона компактна, овальна, середньо-загущена. Плоди дуже привабливе, відмінних ринкових якостей, великий, середньою масою 140 - 180 грам, форма конічна витягнута, ребриста, забарвлення жовте, рум'янець розмитий ніжний рожевий. М'якоть біло-кремова, щільна, соковита, хрустка, з відмінним сортовим кисло-солодким смаком, приємний аромат. Транспортабельність висока. Стійкий до захворювань. Морозостійкість висока.
Яблуня "Грін Стар". Зимова яблуня Грін Стар на ринку з'явилася зовсім недавно. Сорт скороплідних. Перший урожай яблуня приносить через 4-5 років. Урожайність сорту висока. Плодоношення щорічне. Цвітіння яблуні відбувається пізно. Зрілість врожаю настає на початку жовтня. Яблука великі за розміром. Маса одного плоду досягає 160-200 грам. Яблука мають правильну, округлу форму. Забарвлення рівномірний, світло-зелений. Рум'янець відсутня. М'якуш зелено-кремовий. Смак плодів десертний, солодкий, з яскраво вираженою кислинкою. Урожай можна почати збирати з дерева в першій половині жовтня. У холодильнику яблука можуть зберігатися до кінця квітня.